Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„2000km istorijos” raiteliai pagirdė žemaitukus Juodojoje jūroje (video, nuotraukos)

Septyni vyrai ir dvi moterys po trisdešimt aštuonių parų žygio Vytauto Didžiojo keliais prijojo finalinį tašką –Juodąją jūrą. Projekto „2000km istorijos“ žygio dalyviai atgaivino 600 metų senumo istorinę legendą ir pagirdė ištverminguosius žemaitukus Juodojos jūros bangose, teigiama dalyvių išplatintame pranešime spaudai.
Žygio akimirka
Žygio akimirka / Organizatorių nuotr.

Nuo Senųjų Trakų rugsėjo 8 dieną išjoję raiteliai penktadienį pasiekė Očakovo miestelį Ukrainoje. Jodami žemaitukų veislės žirgai raiteliai ir visureigiais lydinti žygio bei filmavimo komanda aplankė ir įamžino svarbiausius LDK istorinius objektus.

„Mes įrodėme iš kartos į kartą pasakojamą legendą apie Vytautą Didįjį ir Lietuvos valstybės  didingas šaknis. Po sudėtingos kelionės, šiandien nebejaučiame susikaupusio nuovargio. Žygyje susiformavo stipri ir vieninga komanda, o žemaitukai įrodė visus savo, kaip vienos seniausių Europos žirgų veislės privalumus. Džiaugiuosi ir didžiuojuosi, jog kartu su šiais žmonėmis ir žirgais įveikėme istorinį iššūkį“, – drauge su kumele Bomba išbridęs iš Juodosios jūros įspūdžiais dalinosi „2000km istorijos“ projekto sumanytojas ir raitelių vadas Giedrius Klimkevičius.

Kartu su žemaitukais bei kelionėje prisijungusi šunim Alšiu besitaškydami Juodosios jūros bangose raiteliai dėkojo vienas kitam ir džiūgavo įveikta kelione. Raitelius Očakove pasitiko Lietuvos Žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius, Lietuvos Komercijos atašė Ukrainoje Kęstutis Masalskis, vietos valdžios atstovai. Raiteliai drauge su žirgais į Lietuvą turėtų parvykti artimiausiomis dienomis.

VIDEO: 2000km istorijos: zygio finisas.mpg

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius