Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2017-ųjų vasaros atostogų prognozės: populiariausia kryptimi išliks Turkija

Išankstinius kelialapius 2017-ųjų vasaros sezonui pradėjęs pardavinėti kelionių organizatorius „Novaturas“ prognozuoja, jog populiariausia kryptimi ateinančią vasarą išliks Turkija, taip pat didelio dėmesio turėtų sulaukti kelionės į Ispaniją, Italiją, Graikiją, Kroatiją bei Juodkalniją.
Viešbutis Alanijoje
Viešbutis Alanijoje / 123rf.com nuotr.

„Jau kurį laiką keliautojų iš Lietuvos skaičiumi kitas kryptis nurungianti Turkija turėtų ir toliau išlaikyti lyderio pozicijas. Manome, kad ateinančiais metais keliautojų į šią šalį padaugės dar 10 proc., nes Turkija išlieka nebrangaus, bet kokybiško poilsio vieta“, – sako kelionių organizatoriaus „Novaturas“ vadovas Linas Aldonis.

„Kvepia kelionėm“ nuotr./Kroatija
„Kvepia kelionėm“ nuotr./Kroatija

Tarp naujai atrandamų krypčių jis išskiria keliones į Kroatiją ir Juodkalniją.

„Kroatija – nepaprastai graži šalis, turinti ne tik puikius paplūdimius bet ir gausybę istorinių miestų bei miestelių su unikaliomis tvirtovėmis, puikia Viduržemio jūros virtuve bei gausybe aktyvaus poilsio pramogų.

Juodkalnijos gamta nenusileidžia Kroatijos, juk šalys yra kaimynės. Šis kraštas dar ne tiek atrastas turistų, kiek mažiau išvystyta turizmo industrija, todėl ir apsilankymas šioje šalyje kol kas yra pigesnis“, – pasakoja L.Aldonis.

Prognozuojama, kad kitų metų vasarą taip pat populiarios turėtų išlikti Italijos, Ispanijos ir Graikijos kryptys. Tai šalys, kurias renkasi poilsiautojai, norintys suderinti poilsį su pažintinėmis ekskursijomis, pasimėgauti gurmaniškais patiekalais vietos restoranuose, žavėtis kraštovaizdžiu ir mėgautis saule.

„Novaturo“ ekspertų manymu, ateinančiais metais prognozuojamas bendras kelionių sektoriaus augimas. Vasaros sezoną kelionių organizatorius planuoja parduoti 10 proc. daugiau kelionės paketų – virš 80 tūkst. (2016 m. vasaros sezoną parduoti 74 tūkst. kelionių).

Kelionių skaičių augins ne tik populiarėjančios poilsinės, bet ir pažintinės kelionės. „Pastebėjome tendenciją, kad žmonės linkę keliauti dažniau. Pavyzdžiui, vasarą renkasi vieną poilsinę ir kitą pažintinę kelionę. Tai gali būti ir kelionė autobusu, pastarosios „Novaturui“ įsigijus naujus itin patogius autobusus tampa dar populiaresnės“, – sako L.Aldonis.

Be to, kitų metų vasarą keliautojų laukia gerokai išaugęs pažintinių kelionių pasirinkimas – iš viso bus organizuojama daugiau kaip 120 įvairių pažintinių kelionių iš kurių 29 kvies išbandyti visiškai naujus maršrutus. 83 pažintinės kelionės bus organizuojamos autobusais į tokias šalis kaip Kroatija, Ispanija, Juodkalnija, Italija, kur bus galima ne tik susipažinti su šalimis, bet ir pailsėti.

Į beveik 40 pažintinių kelionių bus skrendama lėktuvu, tarp jų į visiškai naujas vietas – Islandiją, Kanadą, Australiją ir Tasmaniją.

Iš viso ateinančią vasarą „Novaturas“ organizuos keliones 18 krypčių: nuo tradicinių pažintinių ir poilsinių kelionių po Europą, Turkiją, Egiptą, iki egzotiškų kelionių į Pietų Ameriką, Ramiojo ir Indijos vandenynų salas, Afrikos žemyno valstybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius