Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Fresh Travel“ turistams patirtiems nuostoliams kompensuoti iš draudimo sumos liko 100 tūkst.

Turizmo departamentas aiškinasi, kokių nuostolių patyrė nuo kelionių agentūros „Fresh Travel“, veikusios su prekės ženklu „Plius Travel“, nukentėję turistai ir kokios jų kompensavimo galimybės. Departamento vadovo pavaduotojas Juozas Raguckas sako, jog iš draudimo sumos liko apie 100 tūkst. litų, o nukentėjusių – tai yra jau nusipirkusių keliones, bet neišvykusių – žmonių skaičius siekia daugiau nei 1 tūkstantį.
Iš Egipto grįžo lietuviai
Iš Egipto grįžo lietuviai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 1 Plius Travel

„Bendra laidavimo draudimo suma buvo 700 tūkst. litų, iš jų 600 tūkst. litų bus apmokėta už tris užsakomuosius skrydžius, tai likutis yra apie 100 tūkst. litų. Tačiau tikslios situacijos mes nežinome – nei tikslaus žmonių skaičiaus, nei tikslios nuostolių sumos. Tik įmonės vadovas tai gali žinoti, be iš jo negavome visos informacijos. Dabar ir mėginame ją visą surinkti“, – BNS sakė J.Raguckas.

Bendra laidavimo draudimo suma buvo 700 tūkst. litų, iš jų 600 tūkst. litų bus apmokėta už tris užsakomuosius skrydžius, tai likutis yra apie 100 tūkst. litų

Anot jo, informacija renkama iš nukentėjusių žmonių, iš grupinio apsipirkimo portalo beta.lt, per kurią kelionės buvo parduodamos, iš kitų kelionių agentūrų. Pirmadienį departamento vadovybė kviečia beta.lt vadovą aiškintis, kiek žmonių buvo sumokėję visus pinigus už būsimas keliones, o kiek pinigų dar yra rezervuota.

Turizmo departamentas ragina žmones palaukti, kol jis turės visą būtiną informaciją ir ji bus pranešta viešai.

Nuostolių patyrė ne tik dar neišvykę į keliones turistai, bet ir šeštadienį bei sekmadienį grįžusieji iš Egipto. Skelbiama, kad vienam Hurgados viešbučių poilsiautojai sumokėjo 3 tūkst. JAV dolerių, kuriuos esą Turizmo departamentas pažadėjo grąžinti.

Ankstų sekmadienio rytą iš Šarm el Šeicho kurorto Egipte grįžo paskutiniai nukentėję turistai. Iš viso Egipte bei Portugalijoje ilsėjosi beveik 500 „Fresh Travel“ turistų. Visus juos parskraidino Turizmo departamento užsakyti bendrovės „Small Planet Airlines“ lėktuvai.

Turizmo departamentas penktadienį sustabdė „Fresh Travel“ veiklą. Tai padaryta, agentūrai pranešus, jog ji negali vykdyti įsipareigojimų. „Fresh Travel“ šiemet tapo ketvirtąja kelionių organizatore, kuri paskelbė apie savo nemokumą. Šiuo metu bankrutuoja įmonės „Go Planet Travel“, „Go Baltic Travel“ ir „Neoturas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius