Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 01 11 /17:20

Atia, Hurgada: kokios alternatyvios atostogų kryptys gali būti pasiūlytos lietuviams sausį?

Jonavoje gyvenantys Nijolė Degutienė ir Gintaras Sakelis jau prieš pusę metų suplanavo, jog sausį kartu su bičiuliais ilsėsis Hurgadoje. Į populiarų Egipto kurortą pora turėjo išskristi sausio 14 dieną. „Atostogos pasiimtos, viskas suplanuota, bet dabar, štai, sėdžiu namuose ir nežinau: krautis lagaminą ar ne?“ – situaciją, kurioje ne savo noru atsidūrė, įvardino moteris.
Turistai viešbutyje Hurgadoje
Turistai viešbutyje Hurgadoje / 123rf.com nuotr.

Į nežinią N.Degutienė ir G.Sakelis buvo patekę kartu su kitais poilsiautojais iš Lietuvos, kurie sausį planavo ilsėtis Hurgadoje ir keliones (skrydžius, pervežimą bei apgyvendinimą viešbutyje) buvo įsigiję iš kelionių organizatorių „Tez Tour“ bei „Novaturas“.

Pastarieji pirmadienį sprendė dėl tolesnių skrydžių į Egiptą. Tai buvo daroma po praėjusį penktadienį viename Hurgados viešbučių įvykdyto incidento, kurio metu sužeisti trys turistai. Nelaimės metu viešbutyje „Bella Vista“ buvo ir dešimt lietuvių, kurie nenukentėjo. 

Skrydžiai į Hurgadą atnaujinami, tad įsigijusieji keliones sausio mėnesiui gali ramiau atsipūsti.

Po pasitarimo su Užsienio reikalų ministerija kelionių organizatoriai pranešė, jog skrydžiai į Egiptą atnaujinami:

„Informuojame, kad vertindami situaciją Hurgadoje, po konsultacijų su Užsienio reikalų ministerija bei remdamiesi Vakarų Europos šalių kelionių organizatorių praktika, atstatome skrydžius Vilnius – Hurgada – Vilnius nuo 2016 metų sausio 14 d. pagal atnaujintą skrydžių tvarkaraštį“, – pirmadienį popiet pranešė „Novaturas“. 

„Tez Tour“ Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė sakė, jog padėtis Egipte stebima, tačiau dabar nėra objektyvių priežasčių atšaukti suplanuotus skrydžius.

„Nuolat palaikome ryšį su mūsų biurų atstovais Hurgadoje. Priimančiosios šalies atstovai yra gavę nurodymą laikytis papildomų saugumo priemonių: inspektuoti viešbučius, kuriuose ilsisi „Tez Tour“ turistai ir vertinti jų saugumą.

Esant bent menkiausiam įtarimui, priimančios šalies atstovai privalo mus apie tai informuoti. Taip pat palaikomas nuolatinis ryšys su Hurgadoje besiilsinčiais turistais“, – teigė I.Aukštuolytė.

123rf.com nuotr./Hurgada
123rf.com nuotr./Hurgada

Lietuviai nebijo ir nori skristi

„Noriu į Egiptą. Bilietus užsisakėme prieš pusmetį, atostogas pasiėmėme, o dabar dėl kažkokio menkniekio neskristi...“, – piktinosi sausio 14 dieną į Hurgadą turėję skristi jonaviečiai Nijolė Degutienė ir Gintaras Sakelis.

Poilsiautojai tvirtino, jog jokio nerimo dėl savo saugumo nejaučia. „Daug kartų atostogavome Hurgadoje – jau kokius 12 metų sausį ten skrendame, grįžtame, kaip į namus. Buvau ten ir tuo metu, kai vyko revoliucija, ir tada, kai dėl išsiveržusio ugnikalnio buvo atšaukti skrydžiai – niekada nesijaučiau nesaugi, turistais buvo pasirūpinta“, – tikino N.Degutienė.

Buvau ten ir tuo metu, kai vyko revoliucija, ir tada, kai dėl išsiveržusio ugnikalnio buvo atšaukti skrydžiai – niekada nesijaučiau nesaugi, turistais buvo pasirūpinta, – tikino N.Degutienė.

Šįkart į Egiptą ji kartu su gyvenimo draugu G.Sakeliu turėjo skristi su keturiais bičiuliais – Hurgadoje pora planavo praleisti 20 dienų: dvi savaites viešbutyje su draugais, o likusį laiką apartamentuose tik dviese.

„Neįsivaizduoju, kokias alternatyvas mums pasiūlys. Izraelis? Manęs ta šalis niekada nedomino, todėl, manau, nepatiktų. Kanarai? Bet ar ten dabar bus pakankamai šilta? Be to, ir atstumas didelis, kelionė ilga“, – garsiai svarstė N.Degutienė. 

Pirmadienį ryte su 15min bendravusi moteris neslėpė besitikinti, kad skrydžiai į Hurgadą nebus nutraukti. Šis jų noras išsipildė: skrydžiai į Hurgadą neatšaukti.

Alternatyvų nedaug, bet yra

Egiptas sausio – vasario mėnesiais tarp poilsiautojų iš Lietuvos buvo populiariausia atostogų kryptis. Tačiau ieškantys saulės ir poilsio vykti gali ne tik į Hurgadą.

Pasak kelionių agentūrų atstovų, realiausios kryptys, kuriomis galėtų būti siūloma keliauti turistams, mėgstantiems ilsėtis Egipte, yra Izraelio Eilato kurortas bei Kanarų salos – Gran Kanarija, Tenerifė ir Fuerteventura. 

TAIP PAT SKAITYKITE: Dronu įamžinti penki švyturiai atskleidžia nesutramdomą Fuerteventuros grožį

Tiesa, kelionės „paketas“ šiuo atveju skiriasi nuo įprasto „egiptietiško“. Pavyzdžiui, keliaujant į Kanarus turistams siūloma rinktis skrydį iš Varšuvos su „Ryanair“ (kaina apie 150 Eur/žmogui).

Be to, skirtingai nei Egipte, Kanarų salose viešbučiai brangūs, tad dažniausiai rekomenduojama nuomotis apartamentus už 150-200 Eur/savaitei ir mėgautis savarankišku poilsiu su nuomota mašina. 

Skrydžiai į jį iš Kauno su „Ryanair“ yra sąlyginai pigūs, bet viešbučiai už Egipto kurortus vėlgi brangesni – apie 1000 Eur/savaitei“, – sakė kelionių agentūros „Superkelionės.lt“ vadovas Udrius Armalis.  „Be abejo tai nėra patogiausia kryptis su vaikais. Tad šeimoms greičiausiai bus siūloma rinktis Eilato (Izraelis) kurortą.

Izraelį ir Kanarus, kaip patrauklius poilsiautojams iš Lietuvos žiemos mėnesiais, minėjo ir kelionių agentūros „West Express“ rinkodaros vadovė Julija Čižienė. Vis dėlto pasirinkimo variantų yra ir daugiau.

„Tradicinės šiltų kraštų kryptys (poilsinių kelionių) yra Kanarai, Tailandas, taip pat pernai metų naujiena Dubajus. 

Kaip minėta, mėgstantys keliauti savarankiškai noriai renkasi Eilatą (skrydis+viešbučiai). Tai – Izraelio kurortas prie Raudonosios jūros, į jį tiesiogiai skrendama iš Kauno. Apskritai Izraelis yra labai populiari kryptis tiek tarp tų, kuriems norisi poilsio, tiek pažintinių kelionių mėgėjams. Pastarieji iš Eilato renkasi įvairios trukmės turus“, – sakė pašnekovė.

Anot jos, tie, kurių negąsdina ilgos kelionės, gali rinktis tiesioginius skrydžius iš Varšuvos ir taip pasiekti Mauricijų, Meksiką, Keniją, Dominikos respubliką bei Kubą. Pastaroji, J.Čižienės teigimu, yra „ant bangos“ – tai jaučiama  pagal išduodamas Kubos korteles. 

„Turime daug užklausų dėl Azijos – Vietnamo, Tailando, Šri Lankos. Lietuviai pamėgo ir kruizus. Dėl gerų kainų nemažai klientų pagal akcijas įsigyją Viduržemio jūros kruizus. Na, o tie, kuriems labai svarbu šiluma, leidžiasi į Artimuosius Rytus (kruizai iš Dubajaus po Emyratus ir Omaną) ir Karibus, užsukant į tą pačią Kubą“, – sakė „West Express“ atstovė.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius