Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 12 /17:21

Audra apgadino keltą „Romantika“, kuriuo iš Stokholmo į Rygą plaukė daug lietuvių

Naktį iš sausio 11 d. į sausio 12-ąją per audrą buvo apgadintas iš Stokholmo į Rygą plaukiantis didžiausios Estijos laivininkystės bendrovės „Tallink Grupp“ keltas „ Romantika“.
Didžiulės bangos Prancūzijos pietvakariuose
Bangos. Asociatyvi nuotr. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešė „Tallink Grupp“ atstovai, buvo apgadinta kelto radaro antena ir vienas iš priekinių iliuminatorių.

Maždaug 3 val. 40 min. smarkus vėjas nulaužė kelto anteną, o šį krisdama kliudė vieną iš iliuminatorių ir jį pramušė. Tačiau „Romantika“ šiuo metu tęsia kelionę į Rygą.

Pasak „Tallink Grupp“ atstovų, pramuštas iliuminatorius yra bare „Tango“ šeštame kelto denyje, vandens pateko faktiškai tik į šias patalpas, šiek tiek – į atskiras penkto denio kajutes, bet jų keleiviams buvo iškart pasiūlyta persikelti į kitas kajutes.

„Į laivo patalpas pateko minimalus kiekis vandens, žmonėms nekilo jokio pavojaus“, – patikino bendrovės atstovai ir pabrėžė, kad situacija visiškai kontroliuojama.

Bus atliktas tyrimas įvykio priežasčiai nustatyti. „Tallink Grupp“ taip pat praneša, kad trečiadienį vakare „Romantikos“ kapitonas pakeitė kelto išplaukimo iš Stokholmo laiką, kad kiek įmanoma sumažintų galimą audros poveikį keltui pakeliui į Rygą.

Keltu plaukia 277 keleiviai ir 178 įgulos nariai. Tarp keleivių – nemažai lietuvių. Kai kurie jų ketvirtadienį savo feisbuko paskyrose dalijosi nuotraukomis po „nedidelės audros“. Pasak vienos iš keleivių, vaizdas atrodė „kaip po karo“.

Kitas keleivis Mindaugas, 15min atsiuntęs nuotraukas, pranešė, kad vanduo į kajutes nebėgo, bet keleiviams buvo baisu ir kelto viduje padaryta nemažai nuostolių.

2002 metais Suomijoje pastatytas keltas „Romantika“ tarp Stokholmo ir Rygos kursuoja nuo praėjusio gruodžio. Keltas gali plukdyti iki 2 500 keleivių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius