Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Berlyno valdžia uždraudė per „Airbnb“ nuomoti butus turistams

Tokio žingsnio imtasi, siekiant išsaugoti rinkoje patiems berlyniečiams tinkamas būsto nuomos kainas, rašo Independent.co.uk
„Airbnb“ sąraše galima rasti nuomojamų būstų daugelyje pasaulio šalių
„Airbnb“ sąraše galima rasti nuomojamų būstų daugelyje pasaulio šalių / 123rf.com

Šis draudimas taikomas ne tik populiariai trumpalaikės nuomos platformai „Airbnb“, bet ir kitoms panašia veikla užsiimančioms interneto svetainėms.

Išpopuliarėjus joms Berlyne ėmė kilti ilgalaikės būsto nuomos kainos. O kai kuriuose miesto rajonuose beveik neįmanoma rasti ne tik priimtinos kainos, bet ir pačių nuomojamų butų, apartamentų, studijų ir namų. Jų savininkai, pajutę trumpalaikės nuomos naudą, nebenori nekilnojamojo turto nuomoti ilgam.

Tačiau netrukus tai pasikeis: nuo gegužės 1 dienos įsigaliojęs Netinkamo naudojimo draudimo įstatymas (vok. Zweckentfremdungsverbot) uždraudė butų šeimininkams nuomoti savo namus turistams be oficialaus miesto leidimo. Pažeidusiems įstatymą gresia bauda, kuri gali siekti iki 100 000 eurų.

Prieštaringai vertinamas įsakymas priimtas 2014 m. Tačiau jo įsigaliojimas atidėtas dvejiems metams – iki 2016 m. balandžio 30 d.

Nauja tvarka negalioja tuo atveju, jei ne Berlyno gyventojui (turistui) trumpam išnuomojamas ne visas butas ar namas, bet kambarys.

Berlyno Urbanistinės plėtros departamento vadovas Adreas Geise sakė, jog toks sprendimas buvo būtinas, norint išspręsti ilgalaikei nuomai tinkamų būstų trūkumą.

„Aš esu visiškai pasirengęs sugrąžinti šiuos būstus berlyniečiams ir į šį miestą gyventi atvykstantiems naujokams“, – sakė A.Geise.​

Po balandžio 30-osios „Airbnb“ sąrašuose nuomojamų būstų Berlyne skaičius sumažėjo 40 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius