-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Čilė pirmą kartą nuo pandemijos pradžios vėl atvers Velykų salą turizmui

Gausiai turistų lankoma vieta Ramiajame vandenyne – Velykų sala – vėl bus atverta pasauliui, penktadienį pranešė Čilės vyriausybė.
Velykų sala, Čilė
Velykų sala, Čilė / 123rf.com nuotr.

Kaip nurodoma valdžios pranešime, turistai į šią salą galės atvykti nuo rugpjūčio 1-osios. Dėl pandemijos Velykų salos lankymas buvo draudžiamas daugiau nei dvejus metus.

Ši sala, esanti už 3,5 tūkst. kilometrų į vakarus nuo Čilės krantų, visame pasaulyje garsi savo didžiulėmis akmeninėmis žmogaus pavidalo statulomis, iš dalies palaidotomis po žeme.

„Sutarta, kad Rapa Nui (Velykų sala) bus atidaryta 2022-ųjų rugpjūčio 1 dieną, pirmadienį“, – sakoma Ekonomikos, plėtros ir turizmo ministerijos pranešime.

Iš pradžių atverti salą planuota vasarį, tačiau buvusio prezidento Sebastiano Pineros vyriausybė šio plano neįgyvendino.

Kovą į valdžią atėjus kairiųjų pažiūrų prezidentui Gabrieliui Boricui, valdžios institucijos parengė naują salos atidarymo planą.

Turizmas ilgą laiką buvo pagrindiniu salos pajamų šaltiniu. Tačiau 2020-ųjų kovo 16 dieną nustačius pirmuosius koronaviruso atvejus šalyje, skrydžiai į salą ir iš jos buvo nutraukti.

Šiuo metu į Velykų salą tik kartą per savaitę skraidina „Latam“ oro linijų bendrovė.

Nuo rugpjūčio 1 dienos „Latam“ vykdys daugiausiai tris skrydžius per savaitę, kuriais bus transportuojami turistai.

Čilės vyriausybė iškėlė išankstinę sąlygą, kad norint atnaujinti turizmą, vietos gyventojų skiepijimo nuo COVID-19 lygis turi siekti 80 procetų. Šiuo metu iš 10 tūkst. salos gyventojų yra paskiepyti maždaug 73 procentai.

Vieninteliame Hanga Roa mieste esančiame medicinos centre nėra intensyviosios terapijos skyriaus, tačiau jame įrengti kvėpavimo aparatai. Skubus skrydis į žemyną trunka apie penkias su puse valandos.

Saloje užregistruota tik keletas koronaviruso atvejų. Vietos valdžios institucijų duomenimis, dėl susirgimų žmonės nebuvo gydomi, nemirė.

Pernai spalį Velykų salos vietiniai gyventojai surengė referendumą dėl turizmo į UNESCO pasaulio paveldo objektą atnaujinimo.

Neįpareigojantys rezultatai parodė, kad daugiau nei 67 proc. balsavusiųjų pasisakė prieš šį žingsnį.

Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, nuo pandemijos pradžios Čilėje užregistruota 3,6 mln. koronaviruso atvejų ir daugiau kaip 57 tūkst. mirčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius