-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl „techninių nesklandumų“ nemokama viza į Tailandą lietuviams Vilniuje nebeišduodama

Pasinaudoti galimybe aplankyti Tailandą neišleidžiant pinigų už vizą panorę lietuviai turės nusivilti: teisindamiesi techniniais nesklandumais Tailando konsulato Vilniuje darbuotojai laikinai neišduoda vizų.
Bankoko oro uostas
Bankoko oro uostas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Viza Tailandas Azija

Tailando konsulato interneto puslapyje sausio 17 d. paskelbta, kad turistai, kurie Tailande planuoja praleisti ne daugiau kaip 15 d., turi galimybę gauti „visa on arrival“ Bankoko oro uoste. Keliaujantiems ilgesniam nei 15 dienų laikotarpiui dėl vizos reikia kreiptis į Tailando ambasadą Kopenhagoje. O tai reiškia – persiųsti visus reikalingus dokumentus į Daniją visas išlaidas apmokant patiems. Į DHL (kurią rekomenduoja konsulatas – aut. past.) skambinę keliautojai sužinojo, jog dokumentų siuntimas į Daniją kainuotų apie 55 Eur, iš jos į Lietuvą – maždaug 65 Eur.

Paprastai turistinė viza, galiojanti 60 dienų ir išduodama konsulate, kainuoja 1 000 batų (26,5 Eur). Taigi, siuntimas kainuotų net daugiau nei pati viza.

Elektroninis persiuntimas, tiek užsisakant vizas Vilniuje, tiek Kopenhagoje, negalimas.

„Vizos išdavimas ambasadoje trunka iki 2 darbo dienų. Rekomenduojame dokumentus siųsti per kurjerių tarnybas. Atsiprašome už laikinus nepatogumus“, – informuoja Tailando konsulatas Vilniuje.

Kas tie „techniniai nesklandumai“? Dėl vizų į konsulatą kreipęsi keliautojai sakė, jog dėl to kaltas nežinia kur pasiklydęs siuntinys.

„Paskelbus nemokamas vizas, Tailando konsulatas pritrūko lipdukų: užsakė jų iš Tailando, siunta kažkur paklydo. Tikimybė, kad greitu laiku atsiras paklydusi siunta yra nedidelė, todėl užsakė iš naujo – tokią šiandien gavau info telefonu. Lietuvos konsulato puslapyje dabar rekomenduojama dokumentus dėl vizų siųsti į Tailando ambasadą Kopenhagoje. Bet mums konsulato darbuotoja rekomendavo nieko niekur nesiųsti (nes siųsti reikia per DHL, apmokėjus siuntą į abi puses), bet vizą susitvarkyti Bankoko oro uoste“, – socialiniame tinkle „Facebook“ esančioje grupėje rašė viena iš keliautojų Rūta Elžbieta. Nemokamą vizą ji norėjo užsisakyti 30-čiai dienų.

123rf.com /Bankoko oro uoste išduodama viza su antspaudu
123rf.com /Bankoko oro uoste išduodama viza su antspaudu

Kadangi bilietus į Tailandą keliautoja jau turi nusipirkusi, svarsto, ką daryti: ar bandyti vizą pasidaryti Bankoko oro uoste, ar vis dėlto siųsti dokumentus vizai į Kopenhagą, nepaisant netikėtų papildomų išlaidų.

„Kol kas galvoju, kad nesiųsiu: vis dar turiu viltį, kad suspės ateiti „karvelių“ paštu (kas iš tikrųjų yra labiau juokinga nei keista: klientus nukreipia į Kopenhagą, užuot patys atsisiuntę lipdukus iš Kopenhagos). Arba tvarkysiuos „on arrival“ 15-ai dienų. Tada išvažiuosiu į Kambodžą porai dienų, o grįžusi į Tailandą vėl gausiu“, – pasakojo į Tailandą vasario 13 d. išskrendanti Rūta Elžbieta.

Tokių kaip ji – ne vienas, nes šiuo metu Tailande – pats turizmo sezono įkarštis. Ten gyvenantis ir turizmo projektus vystantys lietuviai sako, jog šiemet tautiečių – kaip niekada daug.

Tai patvirtina ir eilės Bankoko oro uoste prie migracijos postų. Apie jas perspėja ir pastarosiomis dienomis į Tailandą skridę lietuviai.

Kada bus atnaujintas vizų išdavimas – neaišku

Tiesa, oficialios statistikos – kiek turistų iš Lietuvos pageidauja gauti Tailando vizą – Tailando Karalystės garbės konsulatas Vilniuje žiniasklaidai neteikia.

„Jokios tragedijos nėra. Mes, kaip Lietuvos piliečiai, turime privilegiją gauti vizas oro uoste. O, jei nenorite, galima užsisakyti ambasadoje, kuri yra Kopenhagoje. Nereikia čia tos panikos“, – į klausimą apie situaciją atsakė Tailando Karalystės garbės konsulato garbės konsulo padėjėja Jurgita Semenauskienė. Pasak jos, visa informacija yra konsulato interneto puslapyje www.thaiconsulate.lt.

„Mes nieko neslepiame. Viskas surašyta“, – tikino pašnekovė. Tiesa, kol kas nėra aišku, kada vizų išdavimas Vilniuje bus atnaujintas.

„Užsakėme siuntą su vizomis. Tačiau čia juk Tailandas...“ – sakė konsulato darbuotoja.

Priminsime, kad praėjusių metų pabaigoje Tailando vyriausybė pranešė leidžianti įvažiuoti į šalį turistams su nemokama viza iš 19 valstybių, tarp jų – ir Lietuvos. Nauja tvarka galios nuo 2016 m. gruodžio 1 d. iki 2017 m. vasario 28 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius