Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dviračių žygis primins Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydį per Atlantą

Mindaugo karūnavimo valstybės dienos proga iš Kauno S. Dariaus ir S. Girėno aerodromo pajudėjo dviračių žygio dalyviai į Soldiną Lenkijoje, kur sparnus suglaudė „Lituanika“. Šešių žygeivių tikslas – priminti apie legendinį lietuvių skrydį ir pakartoti prieš ketvirtį amžiaus (1988-ųjų vasarą) vykusį patriotinį dviračių žygį, tapusį ne tik pilietine, bet ir politine akcija.
Išlydėjimas į žygį
Išlydėjimas į žygį / Algimanto Barzdžiaus nuotr.

Pedalus link Soldino mins du VGTU Antano Gustaičio aviacijos instituto studentai Edgaras Parasockis (grupės vadovas) ir Vytautas Kregždė, Modestas Gudauskas, lakūnas instruktorius Lukas Liekis bei 1988 metų žygio dalyvis Jonas Ruzgas ir jo sūnūs – VGTU studentas Karolis Ruzgas ir moksleivis Robertas Ruzgas. Žygio dalyvius lydės Aviacijos instituto studentas Tomas Pučko.

Algimanto Barzdžiaus nuotr./Žygio metu
Algimanto Barzdžiaus nuotr./Žygio metu

Žygio tikslas – įveikti atstumą, kurio 1933 metais S. Dariui ir S. Girėnui pritrūko iki Kauno. Keliautojų maršrutą sudarys 8 etapai. Žygio dalyviai planuoja per aštuonis dienas įveikti 795 km kelią. 

„Ir prieš ketvirtį amžiaus, ir šiandien S. Dariaus ir S. Girėno asmenybės bei jų žygdarbis išlieka kelrode žvaigžde visai Lietuvai“, – sakė patyręs lainerių pilotas J. Ruzgas. 

Algimanto Barzdžiaus nuotr./Išlydėjimas į žygį
Algimanto Barzdžiaus nuotr./Išlydėjimas į žygį

Prieš žygį dalyviai buvo surengę treniruotę – nuvažiavo dviračiais nuo Spaudos rūmų Vilniuje iki Kernavės. Pasak grupės vadovo E.Parasocko, treniruotė parodė, kad visi dalyviai yra pasirengę žygiui ir fiziškai, ir dvasiškai. „Esame moraliai pasirengę, o jeigu bus sunku fiziškai – sukąsime dantis ir minsime pedalus į priekį“, – ryžtingai kalbėjo E.Parasockis.

Algimanto Barzdžiaus nuotr./Išlydėjimas į žygį
Algimanto Barzdžiaus nuotr./Išlydėjimas į žygį

Dviračių žygio dalyviai pažymi, kad jų sumanymas būtų sunkiai įgyvendinimas be rėmėjų pagalbos. Didžiausią paramą žygio dalyviams suteikė oro bendrovė „Air Lituanica“. Žygeivius remia kompanija DOT LT, Baltijos aviatorių klubas, UAB „Aeroservisas“, Cessna pilotų klubas, parduotuvių tinklas „Umarai“, VGTU Antano Gustaičio aviacijos institutas, UAB „Nortijos grupė“, asmeniškai Jonas Ruzgas ir Liudas Ganusauskas. Žygio dalyvius maitins restoranas „Marcipanas“. Informaciniai žygio partneriai yra interneto portalas Alfa.lt ir žurnalas „Aviacijos pasaulis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius