Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Komisija paskelbė „juodąjį“ oro bendrovių sąrašą

Europos Komisija (EK) sudarė naują „juodąjį“ oro bendrovių sąrašą. Į jį patekusių 216 įmonių iš 21 šalių draudžiama vykdyti skrydžius Europos Sąjungos oro erdvėje, skelbia Biztravel.fvw.de
Orlaivis
Orlaivis / 123rf.com

Šis sąrašas sudaromas keletą kartų per metus, aviacijos saugumo specialistams įvertinus eilę saugumo kriterijų.

Kaip skelbia Vokietijos portalas Biztravel.fvw.de, EK pastangos išplėsti saugos standartus aviacijos sektoriuje davė naudos. Ką tik paskelbtame naujame sąraše nebėra anksčiau tarp pavojingiausių oro bendrovių buvusios „Iran Air“ kompanijos. Atsižvelgę į aviacijos saugumo specialistų rekomendacijas, įmonės atstovai pasirūpino, kad kompanijai priklausantys orlaiviai atitiktų visus reikalavimus. Todėl įmonei leista atnaujinti veiklą Europos Sąjungos šalių oro erdvėse.

Pabrėžiama, kad dauguma įmonių, pirmą kartą arba pakartotinai patekusių į pavojingiausių oro bendrovių sąrašą, yra iš šalių, kurių valdžios institucijos nesugeba užtikrinti kokybiško ir aukštus standartus atitinkančio aviacijos priežiūros lygio.

Šiame sąraše yra ir dvi bendrovės, kurios kaip nesaugias yra įvardinę ir Europos Aviacijos Saugumo Agentūros „EASA“ specialistai. Tai „Iraqi Airways“ ir „Blue Wings Airlines“ (Surinamo Respublika).

Vos keletą orlaivių, kuriuos specialistai įvardintų kaip saugius kelionėms, turi ir gali naudoti ir oro vežėjai „Afrijet & Nouvelle Air Affaires SN2AG“ (Gabonas), „Air Koryo“ (Šiaurės Korėja), „Air Service Comores“ (Komorų salos), „Iran Air“ (Iranas) ir „TAAG Angola Airlines“ (Angola).

Visą EK sudarytą nesaugių aviakompanijų sąrašą anglų kalba rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius