Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Informacija keleiviams: nuotrauka, kuria niekada neturėtumėte dalintis „Facebook“

Nusistovėjusios nerašytos taisyklės perspėja: niekuomet socialiniuose tinkluose neskelbkite savo adreso, nefotografuokite savo paso su asmeniniais duomenimis. Tačiau yra ir dar šis tas, ko niekuomet neturėtumėte dalintis „Facebook“ – tai jūsų įlaipinimo talonas (boarding pass – angl.).
„Delta“ oro linijos
„Delta“ oro linijos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbia portalas independent.co.uk, kaip manote, kiek informacijos apie jus galima gauti vien iš įlaipinimo talono? Atsakymas iš tiesų gąsdinantis.

Steve'as Hu iš iflyflat.com.au atliko eksperimentą. Jis prisijungė prie „Delta Airlines“ ir pabandė pasinaudoti turima įlaipinimo talono informacija. Vyrui nesunkiai pavyko prisijungti prie asmens, kurio įlaipinimo kortelę jis turėjo, paskyros. Tai reiškia, kad jam tapo prieinami visi šie duomenys: keleivio asmeninės detalės, tarp jų – vardas, pavardė; keleivio maršrutas (kada ir kur jis keliaus); sėdėjimo vietos lėktuve numeris; jo skrydžių dažnis; kiek jis mokėjo už bilietą; kada bilietas buvo pirktas ir paskutiniai jo keturi kreditinės kortelės skaičiai.

Gerai, jeigu vis dėlto jūsų noras pasigirti savo artėjančiomis atostogomis yra nenumaldomas? Ar galite pasidalinti nuotrauka, kurioje būtų tik dalis įlaipinimo kortelės? Atsakymas – ne. S.Hu pabandė pasinaudoti nuotrauka, kurią rado socialiniame tinkle. Joje matyti brūkšninis kodas, nors dalį jo dengia savininko pirštas. Su šiuo brūkšniniu kodu vėlgi galima gauti aukščiau minėtą informaciją apie keleivį. Maža to, yra kompiuterių ir kitų prietaisų, kurie lengvai gali „skaityti“ informaciją.

Tad, jeigu norite pasigirti savo atostogomis, apsieikite su nuotraukomis, kuriose jūsų kojos, įmerktos į kurorto viešbučio baseiną, bet nefotografuokite įlaipinimo kortelės!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius