Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Šarm aš Šeicho grįžę lietuviai: iš Lietuvos pusės pritrūko dėmesio

Sekmadienio vakarą užsakomųjų skrydžių bendrovės „Small Planet Airlines“ lėktuvu į Vilnių grįžo Egipte poilsiavę 178 lietuviai turistai. Baime dėl galimų būsimų teroristinių išpuolių apgaubtame Šarm aš Šeicho kurorte poilsiavę tautiečiai tikino, kad saugumo lygis Egipte tikrai padidėjęs, tačiau kai kuriems turistams pritrūko Lietuvos institucijų dėmesio.
Vilniaus oro uoste
Vilniaus oro uoste / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Didžioji Britanija turistais rūpinosi labiau

„Buvome labai išsigandę, tada per savaitę laiko apsiraminome“, – paklausta ,kaip jautėsi atostogaudama Egipto Šarm aš Šeicho kurorte, sakė keliautoja Vilma.

„Rašėme laiškus URM, tai jie sakė, kad nereikėtų išgyventi, kad viskas gerai“.

Pasiteiravus, ar justi padidintas saugumo ir patikros lygis turistų pamėgtame Egipto kurorte, Vilma tikino, kad tikrai taip: „Tikrino labai smarkiai – du kartus apgraibė, batus reikėjo nusimauti. Moteris visas iščiupinėjo. Ne mus reikėjo tikrinti, o tuos, kurie tas bombas deda“, – piktinosi Vilma.

Ne mus reikėjo tikrinti, o tuos, kurie tas bombas deda, – piktinosi Vilma.

„Teko ne vieną detektorių praeiti, ko anksčiau nebuvo“, – apie padidintą saugumo lygį Šarm aš Šeiche pasakojo kitas keliautojas Aivaras ir sakė, kad šalyje justi nerimas dėl galimo naujo teroristinio išpuolio pavojaus.

„Žiūrėjome, kaip reaguoja kitos šalys, kaip rūpinasi savo piliečiais. Kažkaip pritrūko to rūpesčio (iš Lietuvos pusės)“, – tikino Aivaras ir pridūrė, kad štai Didžioji Britanija labai didelį dėmesį skyrė saugiam savo piliečių išvykimui iš Egipto. 

Rusijos lainerio katastrofa ir įtarimai, kad ją sukėlė teroristų išpuolis, neišgąsdino dar vienos Egipto saule besimėgavusios lietuvės Vilijos.

„Šiek tiek žinių klausėmės, bet ypatingos baimės ir rūpesčio nebuvo. Grįžti anksčiau nesinorėjo“, – tikino turistė.

„Gyvenome visą laiką viešbutyje, kurorte pačiame nebuvome“, – pridūrė Vilija. 

Kelionių organizatoriai „Novaturas“ bei „Tez Tour“ skrydžius į šį Egipto kurortą atšaukė iki lapkričio 11 d. 

Skrydžiai atšaukti

Po penktadienį Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos (URM) išplatino pareiškimo, kuriame mūsų šalies piliečiai raginami susilaikyti nuo kelionių į Šarm aš Šeicho oro uostą, kelionių organizatoriai „Novaturas“ bei „Tez Tour“ skrydžius į šį Egipto kurortą atšaukė iki lapkričio 11 d. 

Tiesa, dar iki oficialaus URM pareiškimo, kelionių organizatorius aptarnaujanti „Small Planet Airlines“ ramino, jog lietuvių poilsiautojus į kurortą prie Raudonosios jūros skraidinantys lėktuvai virš Sinajaus pusiasalio neskraido jau daugiau negu metus.

Skyrė papildomą apsaugą

Po „Small Planet Airlines“ lėktuvo nusileido Vilniaus oro uoste, bendrovės pranešime žiniasklaidai buvo pažymėta, kad kartu vyko ir bendrovės saugumo darbuotojai, kurie prižiūrėjo prieš skrydį vykdomą keleivių ir bagažo patikrinimą.

„Taip pat orlaivį prižiūrėjo 4 papildomai pasamdyti saugos kompanijos darbuotojai, kurie kartu su mūsų specialistais stebėjo bagažines ir įėjimus į orlaivį. Papildomai buvo tikrinami ir visi į orlaivį patenkantys antžeminio aptarnavimo ir oro uosto darbuotojai. Vykdomų procedūrų metu nebuvo pastebėta aviacinio saugumo reikalavimus neatitinkančių procedūrų ar kitų pažeidimų“, – teigė „Small Planet Airlines“ marketingo departamento vadovas Simonas Bartkus. 

Likusi dalis Egipte esančių turistų iš Lietuvos į Vilnių grįš iki lapkričio 11 d. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius