Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italijoje 200 Eur baudomis baudžiami turistai, užsiimantys vietas paplūdimiuose

Atostogautojai Italijoje, kurie išvakarėse palieka gultus ar skėčius paplūdimiuose tam, kad ryte jau turėtų gerą vietą, bus baudžiami. Jiems grės net 200 eurų baudos.
Paplūdimys Italijoje
Paplūdimys Italijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Turistai Italija

Kaip rašo „The Guardian“, pakrantėse nuo Tuskanijos iki Sardinijos vykdoma operacija „Saugi jūra“ , kurios vienas iš tikslų – susitvarkyti su godžiais turistais, kurie nori sau nesąžiningai užsiimti vietas viešuosiuose paplūdimiuose.

Pareigūnai sako, kad toks elgesys yra labai išplitęs, ir yra nesąžiningas kitų poilsiautojų, kurie paklūsta taisyklėms, atžvilgiu.

Šeštadienį Livorno pakrantės apsauga konfiskavo 37 gultus, 30 skėčių, rankšluosčių ir net maudymosi kostiumėlių, rašo „La Repubblica“. Atgauti šiuos daiktus tikriausiai neapsimokės – pareigūnai sako, kad tokiu atveju reikės susimokėti baudas.

Cecinos mieste, pavyzdžiui, miesto valdžia nustatė, kad yra nusikaltimas paplūdimyje be priežiūros palikti daiktus iki 8.30 val. ryto – kuomet paplūdimys yra atidaromas lankytojams.

Pranešama, kad pakrantės apsauga jau yra daiktų konfiskavusi Tortoreto, Abrucų, Salerno, Kozencos ir dar kelių miestų pakrantėse.

Britų autobuso vairuotojas buvo sulaikytas, kai sudegino rankšluosčius, kurie buvo ištiesti paplūdimyje vokiečių turistams.​

„La Repubblica“ toks vietų paplūdimiuose rezervavimas vadinamas senu ir įsišaknijusiu įpročiu, kurio pradžia yra pirmosios didelės turistų bangos Italijoje po Antrojo pasaulinio karo.

Tai jau ne pirmas kartas, kai Italijos valdžia imasi veiksmų prieš tokius poilsiautojus. Prieš kelerius metus pakrantės apsaugos pareigūnai Ligūrijoje tūkstančių eurų bauda nubaudė šešis turistus, kai jie prieš 6 val. ryto paplūdimyje išsivyniojo 10 rankšluosčių, kad užsiimtų vietas dienai.

Dar vienas nuskambėjęs incidentas – britų autobuso vairuotojas buvo sulaikytas (bet galiausiai paleistas nepateikus jokių kaltinimų), kai jis sudegino rankšluosčius, kurie buvo ištiesti paplūdimyje vokiečių turistams.​

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius