-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas vyks į Keniją, paaiškės parodos „Pasaulis tavo akimis“ atidarymo metu

Spalio 16 dieną fotokonkurso „Pasaulis tavo akimis“ parodos atidarymo metu bus paskelbti šio konkurso nugalėtojai ir paaiškės, kas keliaus ieškoti naujų fotoreportažų į Rytų Afrikos perlu vadinamą Keniją.
Laosas. Indigo miškų mįslės
Laosas. Indigo miškų mįslės / Sandros Bogdanovos nuotr.

Europos metams vystymuisi minėti skirtas konkursas „Pasaulis tavo akimis“ sudomino gausų būrį profesionalių fotografų ir fotografijos mėgėjų – keliautojų, savanorių ir kitais tikslais besivystančiose šalyse apsilankiusių žmonių.

Iš beveik 80-ies užsiregistravusių savo darbus konkursui atsiuntė 49 dalyviai.

Konkursui pateiktuose darbuose autoriai vaizduoja jaudinančias, tikras žmonių istorijas iš Afrikos, Azijos ir kitų žemės kampelių, kuriuose kasdienybė gerokai skiriasi nuo mūsiškės.

Fotografijas papildo pasakojimai, atskleidžiantys mūsų žvilgsnį į realybę šiose šalyse.

„Galime pasidžiaugti tokiu gausiu dalyvių skaičiumi. Esame maloniai nustebinti, kad fotografų žvilgsnis užfiksavo jautrias ir opias „nematomo“ žmonių gyvenimo akimirkas skirtinguose pasaulio kraštuose“ – sako viena iš konkurso organizatorių, viešosios įstaigos „Europos namai“ vadovė Judita Akromienė.

Esame maloniai nustebinti, kad fotografų žvilgsnis užfiksavo jautrias ir opias „nematomo“ žmonių gyvenimo akimirkas skirtinguose pasaulio kraštuose

Nugalėtojų apdovanojimas ir fotografijų iš besivystančių šalių parodos atidarymas vyks kino festivalio „Nepatogus kinas“ metu spalio 16 dieną, penktadienį, 19 val. kino teatre „Multikinas“, Vilniuje.

Po apdovanojimo bus rodomas dokumentinis filmas „Dramblio svajonė“ (Belgija, Jungtinė Karalystė, 2014, rež. Kristofas Bilsenas, 72 min.).

Filmas „Dramblio svajonė“ – trijų Kongo Demokratinės Respublikos valstybinių institucijų ir jų darbuotojų istorijos, atskleidžiančios Kinšasos, trečio pagal dydį Afrikos miesto, gyventojų kasdienybę ir pastangas išgyventi.

Pagrindiniai veikėjai – pašto kasininkė, du geležinkelio stoties darbuotojai ir vienintelė gaisrininkų brigada. Poetiškame, su didele empatija herojams sukurtame filme ne tik perteikiamas šalies nuosmukis, tačiau kartu subtiliai kvestionuojamas praėjusio ir ateinančio (naujojo) kolonializmo vaidmuo Kongo Demokratinės Respublikos istorijoje.

Po filmo turėsite galimybę pabendrauti su jo autoriais.

Živilės Eidukevičiūtės nuotr./Živilės Eidukevičiūtės nuotrauka su Toge įamžinta moterimi ir mergaite tapo konkurso simboliu
Živilės Eidukevičiūtės nuotr./Živilės Eidukevičiūtės nuotrauka su Toge įamžinta moterimi ir mergaite tapo konkurso simboliu

Fotokonkurso „Pasaulis tavo akimis“ dalyvių darbus bus galima išvysti keliaujančioje parodoje. Pirmoji paroda Vilniuje „Multikine“ (Ozo g. 18) veiks spalio 16-25 dienomis.

Vėliau persikels į Klaipėdos „Kultūros fabriką“ (Bangų g. 5A) – čia bus eksponuojama lapkričio 4 – 8 dienomis.

Galiausiai lapkričio 16 -26 dienomis parodą bus galima apžiūrėti Kaune Vytauto Didžiojo universiteto foje (Daukanto g. 28).

Apie atidarymo renginius Kaune ir Klaipėdoje informacija bus paskelbta spalio pradžioje www.pagalba.org tinklapyje.

Fotokonkurso organizatoriai – Nacionalinė nevyriausybinių vystomojo bendradarbiavimo organizacijų platforma bei VšĮ „Europos namai.

Konkursas yra projektų 2015 Europos metai vystymuisi: Dalyvauk ir įsitrauk į vystomojo bendradarbiavimo veiklą bei Žiniasklaida vystymuisi (Media4Development) dalis.

Konkursas finansuojamas Europos Komisijos ir Lietuvos Respublikos Užsienio reikalų ministerijos Vystomojo bendradarbiavimo ir paramos demokratijai programos lėšomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius