Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionių organizatoriai prognozuoja – kitąmet kelionės į Turkiją brangs

Artėjanti metų pabaiga – pats tinkamiausias laikas apibendrinti turistinį sezoną ir pažvelgti į artėjančius 2017-uosius. Kokie jie bus atostogų išsiilgusiam keliautojui ir visam Lietuvos turizmo sektoriui?
Kemeras, Turkija
Kemeras, Turkija / 123rf.com

Populiariausia atostogų kryptis šią vasarą buvo Turkija. Poilsį šioje šalyje šiemet rinkosi beveik 75 tūkst. Lietuvos gyventojų. Kitos kelionių organizatorių pasiūlytos kryptys nė iš tolo negalėjo populiarumu prilygti prie Viduržemio jūros besidriekiančiam Antalijos regionui. Pavyzdžiui, antroje vietoje pagal populiarumą šiemet buvusi Kreta sulaukė beveik tris kartus mažiau poilsiautojų iš Lietuvos – apie 20 tūkst.

Patraukli kaina šiemet turistus į Turkiją viliojo ne mažiau nei visada geras oras ir kokybiški viešbučiai. Kelionių organizatoriaus „Kidy Tour“ duomenimis, savaitės trukmės poilsiui Turkijoje šiemet vienas žmogus išleido vidutiniškai 404 eurus. Verta paminėti, kad į šią kainą įskaičiuoti skrydžiai lėktuvu, pervežimai kurorte, o didžioji dalis keliautojų rinkosi penkių žvaigždučių viešbučius.

Tai, jog kelionių organizatoriai tiki Turkijos, kaip pagrindinės atostogų krypties, potencialu ir kitais metais – rodo planuojamas rinkos augimas. 2017-aisiais skrydžių intensyvumas iš Vilniaus į Antaliją didės, o pervežamų turistų skaičius, manoma, augs 14 proc. iki 84 tūkst.

Kaip keisis atostogų Turkijoje kainos kol kas tiksliai prognozuoti sunku, tačiau apytikriai skaičiuojama, kad kelionės gali brangi iki 20 proc. Šį kainų augimą lems kitąmet didėsiantis Turkijos viešbučių užimtumas. Norintys nebrangiai paatostogauti Turkijoje ir kitais metais, turėtų savo atostogas planuoti jau dabar, nes užsisakant kelionę prieš pusmetį įmanoma sutaupyti iki 25 proc. Tad pasirūpinus kitų metų poilsiu jau dabar, neteks permokėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius