Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 25 /13:49

Kelionių organizatorius „Ditmos projektai ir ko“ stabdo veiklą

Finansiniai sunkumai krečia dar vieną stambų Lietuvos kelionių organizatorių – viešąją įstaigą „Ditmos projektai ir ko“. Dėl susidariusių skolų partneriams ir klientams keliones į kalnus pardavinėjusi įmonė nebegali tęsti veiklos: nuo rugsėjo 23 d. Valstybinis turizmo departamentas dešimčiai dienų sustabdė VšĮ „Ditmos projektai ir ko“ išduotą kelionių organizatoriaus pažymėjimą.
Kelionių organizatorius „Ditmos projektai ir ko“ laikinai stabdo veiklą
Kelionių organizatorius „Ditmos projektai ir ko“ stabdo veiklą. Jo biuras Vilniuje tuščias. / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Neoficialiais duomenimis, šios įmonės vadovė Edita Masaitytė jau užregistravo naują įmonę – taip pat keliones siūlančią bendrovę „Kelionių magai“. Tiesa, oficialioje apie naują kelionių organizatorių pateikiamoje informacijoje nurodyta, jog šios įmonės direktorius yra Sigitas Žilionis. Anksčiau jis dirbo laisvai samdomu kelionių vadovu.

Viena įmonė jau bankrutavo, kitos likimas – ant plauko

Apie tai, kad „Ditmos projektai ir ko“ bankrutuoja, pranešęs vienas šio kelionių organizatoriaus klientų pasakojo, jog jau kuris laikas negali susisiekti su jokiais įmonės darbuotojais, taip pat kelionių pervežimo paslaugas teikiančios įmonės atstovais. 

Susisiekti su įmonės įgaliotu asmeniu – E.Masaityte – nepavyko ir 15min.lt: jos telefonas išjungtas. Prisiskambinti neįmanoma ir į Vilniuje esantį kelionių organizatoriaus biurą.

Nuvykus ten paaiškėjo, jog įmonė išsikraustė – patalpose, kur ji anksčiau veikė, nebuvo ne tik žmonių, bet ir baldų. 

Kelionių organizatoriaus interneto puslapis www.ditma.lt neveikia nuo ketvirtadienio. Jame esantis užrašas skelbia, jog puslapis tvarkomas. 

„Ditmos projektai ir ko“ interneto puslapis neveikia
„Ditmos projektai ir ko“ interneto puslapis neveikia. Užrašas jame skelbia, kad puslapis tvarkomas.

Tuo metu „Ditmos projektai ir ko“ feisbuko puslapyje naujausia žinia – 15min.lt publikuotas straipsnis apie nuo paauglystės su „Ditmos projektai ir ko“ dirbantį kalnų vedlį Šarūną Sakalauską – buvo paskelbta rugpjūčio 20 dieną. 

Jokios kitos informacijos, pavyzdžiui, kad įmonė stabdo savo veiklą ir kaip po tokios žinios reikėtų elgtis jos klientams, nebeišvyksiantiems į suplanuotas keliones, feisbuko paskyroje nebuvo.

„Ditmos projektai ir ko“ feisbuko puslapis
„Ditmos projektai ir ko“ feisbuko puslapis

„Ši įmonė buvo šaraškino kontora, tokia ir liko“, – sakė savo tapatybės atskleisti nenorėjęs „Ditmos projektai ir ko“ darbuotojas. Anot jo, su finansiniais sunkumais šis kelionių organizatorius susiduria ne pirmą kartą.

Bendrovė jau anksčiau yra sulaukusi skundų, kurių pagrindu buvo tikrinama. 

„Yra skolų, kažkas, matyt, ir užsiundė. Ne pirmas kartas, kai juos tikrina. Šįkart tikriausiai kažkas rimčiau buvo. Tiesa, bankrotas skelbiamas nebe pirmą kartą. Juk anksčiau buvo įmonė „Ditma“, paskui ji virto į viešąją įstaigą „Ditmos projektai ir ko“, – pasakojo pašnekovas.

Ši įmonė buvo šaraškino kontora, tokia ir liko, – sakė savo tapatybės atskleisti nenorėjęs „Ditmos projektai ir ko“ darbuotojas.

Nemaža dalis darbuotojų pastaruoju metu su šiuo kelionių organizatoriumi dirbo pagal individualias sutartis.

Jiems, pavyzdžiui, kelionių vadovams, algos buvo mokamos už konkrečias keliones. Kalbinti neetatiniai darbuotojai 15min.lt sakė, kad pinigus gaudavo laiku. 

Kelionių organizatoriaus „Ditmos projektai ir ko“ direktoriumi buvo nurodomas Kęstutis Noreika. Tačiau, anot darbuotojų ir klientų, šis žmogus buvo tik „popierinis“ vadovas, nes visą įmonės veiklą tvarkė E.Masaitytė. Oficialiai jos pareigos buvo projektų vadovė. 

Turizmo departamentas: kelionių organizatoriaus veikla laikinai sustabdyta

Valstybinio turizmo departamento (VTD) atstovės spaudai Editos Gaigalienės teigimu, šią savaitę, antradienį, rugsėjo 22 d., departamentas atliko kelionių organizatoriaus VšĮ ,,Ditmos projektai ir ko“ patikrinimą.

„Kadangi įstaigos vadovai nepateikė informacijos apie pasikeitimus savo veikloje, vadovaujantis Turizmo įstatymu, kelionių organizatoriaus pažymėjimas rugsėjo 23 d. buvo sustabdytas 10 darbo dienų, prašant pateikti informaciją apie veiklą ir prisiimtus įsipareigojimus turistams iki spalio 6 d.„, – nurodė VTD atstovė. 

Sustabdžius kelionių organizatoriaus pažymėjimo galiojimą, jis negali  prisiimti naujų įsipareigojimų ir privalo įvykdyti jau prisiimtus įsipareigojimus, t.y. pasirūpinti, kad keliones įsigiję klientai atgautų pinigus arba išvyktų į suplanuotas keliones.

15min.lt šaltinių duomenimis, pretenzijas dėl nemažų skolų VšĮ „Ditmos projektai ir ko“ buvo pareiškusios dvi institucijos – Klaipėdos savivaldybė ir vienos Panevėžio gimnazijos administracija.

VTD žiniomis, uostamiesčio savivaldybės ir Panevėžio gimnazijos atstovams kelionių organizatorius sugrąžino įmokėtas sumas, šie asmenys pretenzijų VšĮ ,,Ditmos projektai ir ko“ nebeturi.

„VTD kol kas nėra gavęs Klaipėdos savivaldybės ir Panevėžio gimnazijos pretenzijų ar kitų turistų skundų dėl “Ditmos projektai ir ko„ veiklos“, – nurodė E.Gaigalienė.

Departamentas pabrėžė, jog kol kas kelionių organizatoriaus bankroto procedūra nėra pradėta.

Šiemet birželį bankrotas buvo paskelbtas UAB „Ditmos projektai“, o ne VšĮ „Ditmos projektai ir ko“, nurodoma VDT atsiųstame laiške.

Paskutines keliones organizavo rugpjūtį

Dar rugpjūtį „Ditmos projektai ir ko“ keliautojams siūlė vykti į žygius įvairiuose Europos kalnuose. Į Austrijos Alpes leidosi radijo ir televizijos laidų bei projektų vedėjos Gabrielės Martirosianaitės sesuo Greta, taip pat 15min.lt fotožurnalistas Vidmantas Balkūnas su žmona.

Anot jo, pasiruošimas šiai kelionei nebuvo tinkamai organizuotas.

Pavyzdžiui, informaciją apie tai, ko reikės žygyje, iš kelionės vadovo jis gavo vos ne paskutinę minutę.

„Gerai, kad anksčiau buvau keliavęs ir beveik viską turėjau. Kitaip būtų reikėję lakstyti po miestą paskutinę dieną“, – tuomet kalbėjo V.Balkūnas. 

Panašių pastabų šiam kelionių organizatoriui turėjo ir kiti su juo keliavę žmonės. 

Kaip elgtis keliones įsigijusiems turistams?

Negalutiniais duomenimis, šiuo metu užsienyje nėra nė vieno veiklą sustabdžiusio kelionių organizatoriaus kliento. 

Kaip skelbia VTD,  šiuo metu nėra gauta nė vieno turisto pretenzijos ar kitų skundų dėl ,,Ditmos projektai ir ko“ veiklos.  

Šio kelionių organizatoriaus veikla apdrausta Turizmo įstatyme numatytai 43 443 eurų sumai. 

Kelionių organizatoriaus VšĮ ,,Ditmos projektai ir ko“ veiklos tęstinumo klausimas bus sprendžiamas 10 darbo dienų bėgyje, jam pateikus prašomą informaciją.

„Nepavykus tiesiogiai susiekti su kelionių organizatoriaus, prisiėmusiu įsipareigojimus darbuotojais, turistų prašome kreiptis į VTD Turizmo veiklos priežiūros skyrių“, - nurodyta departamento interneto puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius