Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkų buriuotojas grįžo į tėvynę po 32 metus trukusių klajonių jūrose ir vandenynuose (video)

Lenkų buriuotojas Jerzy Radomskis, kuris pastaruosius 32 metus klajojo po pasaulio jūras ir vandenynus savo jachta „Czarny Diament“ („Juodasis deimantas“), praeitą savaitę grįžo į tėvynę ir baigė ilgiausią jūrinį reisą per šalies istoriją, praneša naujienų agentūra PAP.
Keliautojas Jerzy Radomskis
Keliautojas Jerzy Radomskis / Kadras iš „YouTube“

1939 metais gimęs kapitonas iš viso nuplaukė 240 tūkst. jūrmylių (444,5 tūkst. kilometrų). Šis atstumas prilygsta 11 kelionių aplink Žemės rutulį bei yra 60 tūkst. kilometrų ilgesnis negu atstumas nuo Žemės iki Mėnulio.

Birželio 27 dieną jachtai įplaukiant į Lenkijos uostą Svinouscį, ant jos stiebo buvo iškeltas 240 metrų ilgio vimpelas, kurio kiekvienas milimetras simbolizavo nuplauktą vieną jūrmylę.

J.Radomskis Lenkiją paliko 1978 metais, kai šalį tebevaldė komunistai. Kelionėje jį lydėjo du šunys – Burgas ir Bosmanas, iš kurių vienas išgyveno 19-a, kitas – 11 metų.

Lenkų buriuotojas buvo keturis kartus susidūręs su jūrų piratais, tačiau visi šie incidentai baigėsi taikiai. Jūrininkas pinigų kelionėms užsidirbdavo plantacijose arba plukdydamas turistus.

„Prieš 32 metus išplaukiau iš visiškai kitokios šalies. Džiaugiuosi, kad grįžtu į laisvą šalį, – kapitonas sakė Lenkijos naujienų televizijai TVN24. – Jaučiuosi esantis pasaulio pilietis.“

Į Lenkiją, kur gyvena jo žmona ir trys vaikai, J.Radomskis buvo užsukęs keletą kartų. Tėvynėje jis praleisdavo keletą savaičių, tačiau jūros šauksmas kaskart nustelbdavo sėslaus gyvenimo patogumus.

J.Radomskis turi elektriko specialybę, o, be buriavimo, mėgsta nardyti ir kopti į kalnus.

VIDEO: Kapitan Jerzy Radomski powrócił z 28-letniego rejsu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius