-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

LGBT skirtas turizmas klesti – jų laukia specialūs kruizai ir Tel Avivas

Teminiai kruizų maršrutai visuomet buvo tai, kas pritraukia naujus turistus. Šiemet kaip naujiena pristatomi net 5 kruizų maršrutai Viduržemio jūroje, kurie skirti homoseksualams, rašo Schiffe-und-kreuzfahrten.de.
Tel Avivas pastaraisiais metais daug dėmesio skiria LGBT turistams
Tel Avivas pastaraisiais metais daug dėmesio skiria LGBT turistams / Travelnews.ch nuotr.

Vieni pirmųjų tokias keliones pradėjo siūlyti JAV įmonė „Atlantis“. Šiemet savo klientams bendrovė siūlo du naujus kruizinius maršrutus. Nors juose laukiami bet kokios tautybės homoseksualūs asmenys, kelionė daugiausia orientuota į anglakalbius amerikiečius – būtent šia kalba parengtos visos pramoginės programos. Kai kurių šių kruizų keleiviai turės progos mėgautis, pavyzdžiui, Austrijai pergalę „Eurovizijos“ konkurse atnešusios Conchitos fon Wurst pasirodymais.

„Scanpix“/AP nuotr./Eurovizijos nugalėtoja Conchita Wurst
„Scanpix“/AP nuotr./Eurovizijos nugalėtoja Conchita Wurst

Kai kuriose programose pasakojama lankomų vietų istoriją, taip pat įtrauktos ir paskaitos apie vyrų sveikatą, mitybą, sportą.

Skirtingos įmonės tokioms kelionėms siūlo skirtingo dydžio laivus. Kai kuriuose vienu metu keliauti galės 1500-3500 svečių. Kitur, kaip, pavyzdžiui, Graikijai priklausančios įmonės laivuose klientai galės mėgautis mažesne draugija – kruizuose keliaus ne daugiau nei 400 klientų.

Tačiau homoseksualių turistų laukiama ne tik kruizuose. Jų, taip pat ir kitų LGBT bendruomenės atstovų laukia ir ypač progresyviu miestu įvardijamas Tel Avivas.

Ypač populiarus tarp seksualinių mažumų šis Izraelio miestas tampa vasarą, kai vyksta kasmetinis renginys „Pride Week“. Jos metu visas miestas žymimas vaivorykštės spalvų ženklais, simbolizuojančiais toleranciją ir atspindintis LGBT bendruomenės puoselėjamas vertybes.

Šiemet „Pride Week“ prasidės birželio 4-ąją. Jos metu, kaip įprasta, šiai progai pasiruoš visi Tel Avivo barai, restoranai, klubai, esantys nuo Rothschildo bulvaro, Nahalat Binyamin rajono iki Jaffos.

Svarbiausias renginys – paradas – šiemet numatytas birželio 9 d. Jo metu per visą miestą vyks spalvingos ir triukšmingos eisenos, kurių dalyviai – LGBT bendruomenės nariai ir jų draugai – visomis priemonėmis (plakatais, vėliavomis, drabužiais ir pan.) skleis tolerancijos idėjas.

Paprastai į šį paradą suvažiuoja dešimtys tūkstančių užsieniečių.

Tačiau tradicinė „Pride Week“ – ne vienintelis renginys Tel Avive, kuriame šiemet laukiama daug homoseksualų ir kitų LGBT narių. Kovo 29 d. – balandžio 1 d. čia vyks pirmasis tarptautinis LGBT sporto turnyras, kurio dalyviai varžysis plaukimo, teniso, krepšinio ir futbolo rungtyse. Dalyviams nebūtina būti profesionaliems sportininkams – užtenka noro dalyvauti.

Dar vienas renginys, demonstruojantis Izraelio atvirumą LGBT turistams – LGBT filmų festivalis, kuris Tel Avive vyks birželio 1-10 dienomis. Jis iš dalies sutaps su „Pride Week“, tačiau kartu ir papildys jos programą: tarp festivalio renginių – ir diskusijos apie kultūrinę įvairovę, specialūs kino seansai ir įvairių šalių kino kūrėjų filmų peržiūros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius