Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvės įspūdžiai iš kruvinųjų Tailando įvykių (nuotraukos)

Turistų rojumi vadinamą Tailandą neseniai sukrėtė kruvinais susirėmimais virtusios demonstracijos. Naujienų portalui 15min.lt iš šių įvykių savo įspūdžius pasakojo tuo metu Bankoke buvusi mergina. Ji teigia, kad turistai neramumų beveik ir namatė.
Bankoko centras buvo virtęs tikru mūšio lauku.
Bankoko centras buvo virtęs tikru mūšio lauku. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Atsižvelgiant į neramumus, kilusius Tailande dėl protestų prieš vyriausybę, rekomenduojame, esant galimybei, atidėti keliones į šalį.  Esant būtinybei vykti,  rekomenduojame aplenkti Tailando sostinę Bankoką ir pietines Pattani, Yala, Narathiwat ir Songkhla  provincijas”, – net ir nurimus riaušėms Tailando sostinėje Bankoke savo tinklalapyje perspėja Užsienio reikalų ministerija. Tačiau šiuo metu trims mėnesiams savarankiškai po Pietryčių Aziją pakeliauti išvykusi kaunietė Živilė Gudaitienė teigia, kad turistams šioje šalyje nėra ko baimintis – užsieniečiams realaus pavojaus nekilo net kruvinų susidūrimų tarp protestantų ir policijos metu.

Turistams daug problemų nekilo

Mergina teigė, kad užsieniečiams nepatogumų kruvinųjų įvykių metu kilo tik dėl transporto kamščių, kai kuriose miesto vietose neveikusių parduotuvių bei nedirbusių turizmo kompanijų – dėl pastarųjų daugiausiai problemų kilo norėjusiems palikti sostinę.

„Buvo liepta nesiburiuoti daugiau nei po dešimt žmonių, tačiau tai galiojo vietiniams, o ne turistams. Šį sezoną dėl neramumų labai sumažėjo turistų srautas į Tailandą, todėl turistus jie čia labai myli“, – pasakojo pašnekovė.

Prieš dabartinę valdžią protestuojantys tajai vilkėjo raudonai, o ją palaikantys – geltonai, todėl policija gyventojų prašė laikinai vengti šių spalvų drabužių. „Paskui atsirado dar viena drabužių spalva – žydrai rengėsi tie, kurie apskritai nepritarė riaušėms ir demonstracijoms. Kiek supratau, tai inteligentija nori tvarkos, o riaušėse mačiau dalyvaujant pagrinde vietinius budulius – kiti žmonės dėl to ant jų pyksta“, – teigė Ž.Gudaitienė.

Policija su vandens šautuvėliais

Riaušės sutapo su tradicine švente – Songranu, t.y. tajų Naujaisiais metais. Ši šventė tradiciškai minima tris dienas, jos metu gausiai laistomasi vandeniu. „Pirmą dieną kiek mažiau žmonių, nei įprasta, buvo, nes vietiniai bijojo į gatves eiti. Tačiau antrą ir trečią dienomis šventėjų padaugėjo. Lengviau atsipūtė ir policija – juokavo, tvarką su vandens šautuvėliais palaikė. Vargšai – karšta, o su sunkiom uniformom turėjo stovėti“, – pasakojo keliautoja.

Velykų savaitgalį vykusių riaušių metu žuvo  kulkų žuvo du demonstrantai, sužeista virš šimto žmonių. Prieš porą dienų pasikėsinta į „geltonmarškinių“ protestuotojų lyderį, todėl baiminasi, kad gali atsinaujinti susirėmimai tarp „raudonmarškinių“ ir „geltonmarškinių“ demonstrantų grupuočių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius