Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai Egipto nesibaido: atostogas Šarm aš Šeiche keičia į Hurgadą

Dėl Egipte įvykusios lėktuvo katastrofos, nusinešusios 224 žmonių gyvybes, didžiausi Lietuvos kelionių organizatoriai „Novaturas“ ir „Teztour“ iki metų pabaigos atšaukė keliones į Šarm aš Šeicho kurortą. Žiemos keliautojams siūlomos alternatyvos – Tenerifė, Jungtiniai Arabų Emyratai arba kitas Egipto kurortas, mažiau nei 100 km nuo Šarm aš Šeicho nutolusi Hurgada. Įdomu tai, kad pastarąjį variantą lietuviai renkasi be baimės.
Hurgada
Hurgada / Depositphotos nuotr.

Alternatyvos beveik nėra

Galima sakyti, kad Egiptas – viena populiariausių lietuvių kelionių krypčių, ypač žiemą. Vasarą, kai Europos šalių klimatas palankesnis, pasiūla būna kur kas didesnė, tačiau šaltuoju sezonu plataus pasirinkimo nėra.

„Dėl poilsiui idealaus klimato, infrastruktūros, paslaugų ir nedidelių kainų didžiajai daliai europiečių Egiptas yra viena populiariausių krypčių žiemą. Lietuviai – ne išimtis“, – teigė „Teztour“ Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė.

Hurgada ir Šarm aš Šeichas – populiariausi Egipto kurortai, taigi nutraukus skrydžius į vieną iš jų kelionių organizatoriams tenka ieškoti alternatyvų lietuvių atostogoms. Vienos jų – Tenerifė arba Jungtiniai Arabų Emyratai. Tačiau pasak „Teztour“ atstovės, iš tiesų realios alternatyvos Egiptui, kur galima nebrangiai ilsėtis žiemos metu, beveik nėra, taigi lietuviams siūloma ilsėtis ir kitame Egipto kurorte – Hurgadoje.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Hurgados paplūdimys
AFP/„Scanpix“ nuotr./Hurgados paplūdimys

„Teztour“ atstovės I.Aukštuolytės teigimu, dauguma pastarąjį variantą – atostogas Hurgadoje – ir pasirenka, atsisako ar kitą kryptį renkasi vos keli.

Kitas kelionių kryptis poilsiautojams pasiūlyti stengiasi ir „Novaturas“. „Visiems klientams, užsisakiusiems keliones į Šarm aš Šeicho kurortą iki 2016 m. sausio 3 d. imtinai, siūlome rinktis alternatyvas – poilsį kituose užsienio šalių kurortuose, įskaitant ir papildomus skrydžius į Hurgadą. Klientams siūlome nemokamai keistis savo keliones į visas siūlomas kryptis, kad nenukentėtų suplanuotos atostogos. Žiemos sezonu klientai gali rinktis atostogauti tiek Madeiros ar Tenerifės salose, tiek rinktis slidinėjimo keliones Italijoje, Prancūzijoje, Androje, keliauti į Jungtinių Arabų Emyratus, Tailandą ir kt.“, – tikino „Novaturo“ rinkodaros projektų vadovė Dovilė Zapkutė.

Daugiau skrydžių į Hurgadą

Būtent todėl, kad Egiptą žiemos sezonu kuo nors pakeisti sunku, ir todėl, kad lietuviai vis tiek drąsiai renkasi Egiptą, kelionių organizatoriai padidino skrydžių skaičių į Hurgadą.

„Iki sausio 3 dienos į Egipto Hurgados oro uostą suplanavome papildomų skrydžių sekmadieniais. Dabar į Hurgados oro uostą vykdome skrydžius tris kartus per savaitę. Kaip minėjau, didžioji dalis turistų ir pasirenka atostogas Hurgados kurorte“, – situaciją komentavo „Teztour“ Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė.

„Novaturo“ atstovė D.Zapkutė pridūrė, kad Hurgada kaip alternatyva Šarm aš Šeichui tampa ne tik lietuviams, bet ir daugeliui europiečių: „Hurgadą galima vertinti kaip visiškai atskirą kryptį, toli nuo viso Sinajaus regiono, todėl Hurgados kryptis tapo kaip alternatyva ne tik mūsų lietuviams, bet ir daugeliui Vakarų šalių kelionių operatoriams.“

Egiptas – labai svarbi turizmo grandis. Tai, kad padėtis grįžtų į senas vėžes svarbu ir pačiam Egiptui, ir kitoms šalims. Taigi, kelionių organizatoriai tikisi greitai grįžti į įprastą ritmą.

„Priimtas sprendimas sustabdyti skrydžius iki sausio 3 dienos. Tikimės, kad iki to laiko daug kas paaiškės. Pačiam Egiptui turistų atšaukimas yra didelė tragedija. Turizmo žlugdymas būtų itin sunki našta šalies ekonomikai. Daugeliui paprastų egiptiečių turizmas yra gyvybiškai svarbus“, – kalbėjo I.Aukštuolytė ir pridūrė, kad kelionių organizatoriai teigiamų permainų tikisi jau sausį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius