-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuviai į Kanarų salą Tenerifę dažniausiai vyksta žiemą

Dėl Lietuvoje jau ne pirmus metus stiprėjančios tendencijos atostogauti ne vieną, o du kartus metuose, paskutinį vasaros mėnesį turizmo sektoriuje justi sujudimas. Nors rugpjūtį atostogų sezonas persirita į antrą pusę, o išankstiniai žiemos sezono pardavimai – jau įsibėgėję, paskutinį vasaros mėnesį rinkoje vis dar yra didžiausias žiemos kelionių asortimentas ir mažiausios kainos, kai tuo tarpu rudenį krypčių, viešbučių, datų pasirinkimas jau būna smarkiai sumažėjęs, o kainos didėja. Tarp poilsiautojų iš Lietuvos bei visos Europos viena populiariausių žiemos krypčių – Kanarų sala Tenerifė. Kas vilioja poilsiautojus į salą, pasakoja Tenerifėje aštuonerius metus dirbanti ir gyvenanti tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ kelionių vadovė Jūratė Eivaitė. Pasak jos, didžiausio poilsiautojų srauto iš Lietuvos sulaukiama būtent šaltuoju metų laiku.
Tenerifė
Tenerifė

Pirma priežastis, dėl kurios Kanarų Tenerifė ypač patraukli poilsiautojams iš rimtą žiemą turinčių šalių, yra subtropinis, tačiau švelnus jūrinis klimatas. Visus 12 mėnesių jūra tinka maudynėms, oro temperatūra šiltuoju metų laiku svyruoja tarp 26-28 °C, žiemą – tarp 20-22 °C. Malonų, švelnų ir stabilų prie Afrikos krantų prisiglaudusios salos klimatą lemia šaltoji Golfo srovė ir vėjai pasatai.

Asmeninio albumo nuotr./Inetos Puzaraitės atostogos Tenerifėje
Asmeninio albumo nuotr./Inetos Puzaraitės atostogos Tenerifėje

„Atsižvelgiant į Lietuvos padėtį žemėlapyje, turime nedaug sąlyginai arti esančių bei patogiai pasiekiamų vietų, kuriose galėtume ilsėtis šaltuoju metų laiku – vėlyvą rudenį, žiemą ar ankstyvą pavasarį. O Kanarų Tenerifė – viena iš salų, kuriose galima atostogauti ir vasaros malonumais mėgautis ištisus metus. Ne veltui sala, kurią per metus aplanko apie 6 mln. žmonių ir kuri tampa viena populiariausių krypčių Europoje žiemos atostogų metu, vadinama amžino pavasario sala“, – pasakojo J. Eivaitė. Šaltuoju metų laiku ji rekomenduoja rinktis poilsį būtent pietinėje salos dalyje, kurios per kalnus praktiškai nepasiekia lietų nešantys debesys. Tuo tarpu šiaurinėje salos dalyje šaltuoju metų laiku kritulių daugiau, o oro temperatūra – gerokai žemesnė.  

Antra priežastis, dėl kurios į didžiausią Kanarų salą Tenerifę nemažai poilsiautojų ryžtasi kelionei ir su vaikais – sąlyginai nedidelis atstumas iki salos. Gryno skrydžio iš Vilniaus iki Tenerifės – 6,5 valandos. „Vis dėlto kadangi Lietuvoje veikiančios reguliariųjų skrydžių bendrovės tiesioginio reiso Vilnius-Tenerifė nesiūlo – tiesiogiai skraidina tik kelionių organizatoriai – prieš įsigyjant lėktuvo bilietus rekomenduojama itin pasidomėti skrydžiu bei jo trukme, – patarė „Tez Tour“ atstovė. – Tai ypač aktualu jei poilsiauti vykstama su mažamečiais arba kai vienas iš atostogų prioritetų – sutrumpinti kelionei skirtą laiką bei padaryti ją kuo komfortiškesnę“. Tuo tarpu organizuojant skrydį su persėdimu per pigias skrydžių bendroves ir pats skrydis gali išsitęsti, ir dar oro uostuose gali tekti laukti. 

Trečia priežastis apsilankyti Tenerifėje – unikali salos gamta. Ne veltui Kanarų Tenerifė dažnai pristatoma kaip viena gražiausių pasaulio salų. Paganyti akis galės ir poilsio paplūdimyje mėgėjai (dominuoja juodo vulkaninio smėlio paplūdimiai), ir norintys po salą pakeliauti. Automobilio nuoma savaitei – nuo 150 eurų. O pamatyti tikrai yra ką. Tenerifė – vulkaninė sala, kontrastingas landšaftas išraižytas kalnais, užgesusiais ar miegančiais ugnikalniais, o iš žemės gelmių kadaise išsiveržusi magma nudažė salos paviršių pačiomis įvairiausiomis spalvomis. Lyginant su kitomis Kanarų salyno salomis, dėl salos aukščio Tenerifė turi daugiausia gamtinių ekosistemų, kurios dovanoja įvairų peizažą bei klimato skirtumus. 

Asmeninio albumo nuotr./Agnės Zacharevičienės atostogų akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Agnės Zacharevičienės atostogų akimirka

Ketvirta priežastis vykti į Tenerifę – Teidės ugnikalnis, kuris yra aukščiausia virš Atlanto vandenyno iškilusi viršūnė. Teidė stūkso salos centre, yra 20 km apimties ir 3718 m aukščio. Miegantį ugnikalnį supa 18 900 hektarų nacionalinio parko, kurį globoja UNESCO. Kaip tik dėl didžiąją salos dalį užimančių kalnų viešbučių kiekis yra ribotas, jie įsikūrę daugiausia pakrantėse, prie paplūdimių. „Tenerifėje, o ypač – šaltuoju metų laiku itin pageidaujamoje pietinėje jos dalyje, viešbučiai užsipildo nepaprastai greit. Tad geriausiu kainos bei kokybės santykiu džiaugiasi tie, kurie atostogomis pasirūpina iš anksto, tai yra dar iki rugsėjo, – tam tikrą viešbučių deficitą saloje komentavo „Tez Tour“ Produkto skyriaus vadovė Dagnė Klingaitė. – Žinoma, nebūna taip, kad į salą visiškai nebegalėtum nuskristi, vis dėlto rudenį dėl užsakymų gausos viešbučių kainos kyla ir jei jos per didelės, turistams tenka rinktis pigesnę šiaurinę salos dalį, tačiau žiemą ten gali būti vėsiau ar lyti lietūs“. 

15min.lt/Kristinos Aksamitaitės nuotr. /Atostogos Tenerifėje
15min.lt/Kristinos Aksamitaitės nuotr. /Atostogos Tenerifėje

„Beje, apie Kanarų Tenerifę sukurtas mitas, neva sala brangi ir poilsis joje įperkamas ne kiekvienam. Vis dėlto šį mitą gali paneigti kiekvienas, kuris kelione į salą pasirūpina per išankstinius pardavimus, kuomet poilsis saloje kainuoja tiek pat, kiek, pavyzdžiui, Turkijoje. O Turkija juk įperkama daugeliui žmonių“, – lygino J. Eivaitė. Ji atkreipė dėmesį, jog ilsėtis saloje pigiau nei žemyninėje Ispanijoje. „Pavyzdžiui, skaniai papietauti vietos restorane galima ir už 10 eurų. O gaminamo maisto, ypač – žuvies, mėsos patiekalų – skoniu liks patenkintas ir didžiausias gurmanas“, – įsitikinusi kelionių vadovė. Ji pastebi, jog dažniausiai poilsį saloje renkasi europiečiai: anglai, vokiečiai, prancūzai, skandinavai. 

Penktoji priežastis ilsėtis Tenerifėje – galimybė apsipirkti pigiau. Sala yra bemuitėje zonoje, tad vietos krautuvėlėse ir prekybos centruose yra žymiai pigiau nei žemyninėje Ispanijoje ir net oro uosto parduotuvėse. Kanarų saloje Tenerifėje kaip niekur kitur daug garsių prekės ženklų drabužių, avalynės išparduotuvių. Vis dėlto, jei kurortinėje zonoje baiminamasi permokėti ar nusipirkti ne originalų drabužį, J. Eivaitė pataria rinktis salos sostinėje Santa Kruze įsikūrusius garsiuosius prekybos centrus bei nedidelius, bet populiarius, butikus. Įspūdingais išpardavimais, kurie saloje prasideda liepą ir sausį, sala garsėja visoje Europoje, tad norintiems paatostogauti ir sykiu apsipirkti siūloma vykti su kuo didesniu ir tuštesniu lagaminu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius