Lietuviai savo atostogas planuoja ir pagal orus

Vasaros atostogoms užsienyje su „viskas įskaičiuota“ paketu, lietuviai šiemet vidutiniškai skiria 450 eurų ir daugiau kaip 50 proc. jų renkasi penkių žvaigždučių kategorijos viešbučius, rodo kelionių agentūros „Baltic Travel Service“ duomenys. Pernai vasarą aukščiausios kategorijos viešbučius rinkosi apie 30 proc. keliautojų, o populiariausi buvo keturių žvaigždučių viešbučiai.
Atostogos Turkijoje
Atostogos Turkijoje / 123rf.com nuotr.

„Išlaidos, skiriamos poilsiui užsienyje taip pat priklauso ir nuo meto, kada ketinama atostogauti. Vidurvasarį kurortų viešbučiai yra brangesni, nei pavasarį ar rudenį, tačiau apibendrinant galima pasakyti, kad šiemet atostogauti užsienyje yra beveik dešimtadaliu pigiau nei pernai. Todėl už tą pačią kainą šiemet įmanoma atostogauti komfortiškiau“, – teigia Laurynas Keršys, kelionių agentūros „Baltic Travel Service“ vykdantysis direktorius.

Poilsiui užsienyje – savaitė

Nors dešimties dienų poilsis užsienyje pamažu populiarėja, tačiau dažniausiai keliautojai renkasi septynių dienų atostogas, atskleidžia kelionių agentūros „Baltic Travel Service“ duomenys. Populiariausia vasaros atostogų kryptis, dėl ilgiausio sezono bei kainos ir kokybės santykio, ir šiemet neabejotinai išlieka Turkija. Priklausomai nuo mėnesio, šią šalį renkasi 50 – 70 proc. atostogauti užsienyje susiruošusių lietuvių.

„Augantį keliaujančių į Turkiją skaičių galima aiškinti ne tik sumažėjusiomis kainomis, bet ir naujojo kelionių operatoriaus „Kidy Tour“ atėjimu į Lietuvos rinką. Didėjanti konkurencija, be jokios abejonės, pirmiausia yra naudinga vartotojams“, – sako pašnekovas.

Kelionių iš anksto neplanuoja

Lyginant šį vasaros sezoną su 2015 metų sezonu, „Baltic Travel Service“ duomenimis, pastebima nauja tendencija, jog poilsinės kelionės užsakomos likus dviem – trims savaitėms iki kelionės pradžios.

Pernai vasaros atostogas lietuviai planavo gerokai anksčiau – iki jų pradžios likus kiek mažiau nei pusmečiui. „Tai iš dalies lemia kelionių organizatorių siūlomos patrauklios „paskutinės minutės“ kainos. Taip pat negalima neigti tiesioginio ryšio su orais Lietuvoje ir pabrangusiu poilsiu Lietuvos pajūryje, nes tai verčia poilsiautojus ieškoti geresnio kainos ir kokybės santykio bei vis dažniau rinktis atostogas užsienyje“, – pastebi L.Keršys.

Kauniečiai renkasi prabangą

Kelionių agentūros, veikiančios visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose, vykdantysis direktorius Laurynas Keršys pažymi, kad šiemet jaučiamas didesnis Kauno gyventojų susidomėjimas poilsiu aukštos kategorijos viešbučiuose.

„Į Vilniaus ar Kauno biurus įsigyti kelionių atvyksta ir kitų regionų gyventojai, tačiau laikinosios sostinės klientai šiemet dažniau nei bet kada savo vasaros atostogoms renkasi penkių žvaigždučių viešbučius su „viskas įskaičiuota“ paketu“, – pažymi L.Keršys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius