Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauja kelionių mada, sustiprinta ir koronaviruso: miegojimas po atviru dangumi

Ar kada nors esatę nakvoję tiesiog po žvaigždėmis? Nors dažnas turbūt mieliau rinktųsi patogų viešbutį ir stogą virš galvos, šiandien situacija keičiasi – ramybės išsiilgę žmonės dažnai bent laikinai persikelia į gamtą ir renkasi miegą po atviru dangumi, rašo portalas „Euronews“.
Miegojimas po atviru dangumi
Miegojimas po atviru dangumi / 123RF.com nuotr.

Šiuolaikiniame pasaulyje, kuriame vis daugėja taršos ir urbanizacijos ženklų, rasti ramią ir švarią vietą poilsiui tampa vis sudėtingiau. Pastebima, jog dėl to neretai žmonės savo poilsio ar atostogų planus pradeda koreguoti – stovyklos gamtoje, lauko kino teatrai ar nakvynės po žvaigždėmis tampa vis populiaresnėmis pramogomis.

Pastebima, kad tai teigiamai veikia ir emocinę būklę, kuri pandemijos laikotarpiu tapo itin svarbi.

Kodėl žmonės taip susižavi nakvynės po žvaigždėmis idėja?

Kelionių eksperto Tomo Marchanto teigimu, šiais laikais žmonės vis labiau ieško būdų, kaip pabėgti nuo varginančios kasdienybės, o žiūrėjimas į žvaigždes yra lyg savotiškas langas į kitus pasaulius.

Pasak jo, žvaigždžių stebėjimas sujungia net kelias skirtingas veiklas vienu metu – žmogus gali svajoti, tyrinėti, atrasti.

123rf.com/Žvaigždėtas naktinis dangus prie Tekapo ežero Naujojoje Zelandijoje
123rf.com/Žvaigždėtas naktinis dangus prie Tekapo ežero Naujojoje Zelandijoje

Toks keliavimo ir atsipalaidavimo būdas taip pat gali padėti ir pandemijos laikotarpiu. Pastebima, jog miegojimas po atviru dangumi gali ne tik koreguoti žmogaus pasaulėvaizdį, bet ir gydyti.

Ne paslaptis, kad dėl koronaviruso daugeliui žmonių suprastėjo ne tik fizinė, bet ir emocinė sveikata. Nors pabrėžiama, kad stovyklavimas ar išvykos į gamtą nėra panacėja ir visų problemų neišspręs, tačiau pakanka įrodymų, kad grynas oras ir ištrūkimas į gamtą daro itin teigiamą įtaką žmogaus psichologinei būsenai.

Pasak „Euronews“, pernai Didžiojoje Britanijoje buvo atliktas tyrimas, kurio metu prasta emocine būkle besiskundžiantys žmonės pakeitė darbo aplinką ir šešias savaites savo įprastus darbus dirbo gamtoje. Tyrimas atskleidė, kad net 95 procentai jame dalyvavusių žmonių džiaugėsi kur kas geresne psichologine būsena.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius