Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįtikėtina proga tapti branduolinės žvejybos pionieriumi Černobylyje

Iki šiol evakuotoje Černobylio zonoje griežtai draudžiama bet kokia ūkinė veikla. Tai reiškia, kad čia negalima medžioti, uogauti, grybauti, auginti daržovių ar gyvulių, taip pat ir žvejoti. Tačiau daug kartų „zonoje“ keliautojų grupes iš Lietuvos atvežęs Daumantas Liekis pramušė ledus ir birželį ten vyksianti lietuvių grupė turės progą tapti pirmaisiais, kurie Pripetėje galės žvejoti šamus.
Didžiuliai šamai auga Černobylio elektrinės pašonėje
Didžiuliai šamai auga Černobylio elektrinės pašonėje / Daumantas Liekis nuotr.

„Pagaliau tai įvyko – žvejybos entuziastai galės išmėginti savo jėgas Černobylio zonoje! Su Černobylyje dirbančiais kolegomis sutarėme dėl galimybės kito mano vizito metu užmesti meškeres Pripetės miesto pakrantėse bei prie Užo upės. Tačiau su sąlyga, kad žvejyba bus sportinio tipo ir visos pagautos žuvys bus paleistos atgal į vandens telkinius.

Atkreipiu jūsų dėmesį, kad jokie svečiai į Černobylio zoną dar nebuvo atvažiavę su tokiu tikslu, todėl tai jūsų galimybė tapti branduolinės žvejybos pionieriumi“, – rašoma D.Liekio interneto svetainėje.

Daumanto Liekio nuotr./Černobylio šamai
Daumanto Liekio nuotr./Černobylio šamai

15min kelionių į Černobylį organizatorius D.Liekis sakė, kad tai bus eksperimentinio tipo kelionė. „Tačiau, jeigu jos metu viskas pasiteisins ir neperžengsime leidimuose nustatytų dalykų, tokių kelionių bus ir daugiau“, – tikino pašnekovas.

Ši kelionė suplanuota birželio 10–13 dienomis. Jos dalyviai turės galimybę ne tik žvejoti, bet ir aplankys žymiausius zonos objektus (Černobylio sarkofagą, Pripetę, DUGA antenų kompleksą).

Pasak D.Liekio, užklausų apie tai, ar būtų galima žvejoti „zonoje“, jis sulaukdavo nuolat. Tad kai kuriems lietuviams ši galimybė bus – tarsi svajonės išsipildymas.

„Nuolatos atsiranda norinčių išmėginti žvejybą Černobylio zonoje. Yra tokių, kurie tikisi pagauti šamą arba mutantą. Nors reikia pabrėžti, kad šitos kelionės metu mūsų techninės galimybės ribos nuo didelių žuvų gaudymo. Dėl mobilumo mūsų prašė atvykti tik su nedidelėmis meškerėmis“, – kalbėjo D.Liekis.

Apie tai, kokie šamai plaukioja Pripetėje, jis rašė pernai portale 15min. Daugiau Černobylio tema D.Liekio rašytų tekstų galima rasti čia.

VIDEO: Černobylio šamai ir žvejyba zonoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius