-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nematyta Turkija: nuo adrenalino paieškų kalnuose iki nakvynės prezidento rūmuose

Statistikos ekspertai prognozuoja, kad saulės lepinamoje Turkijoje šiemet bus ypač karšta. Tačiau kalbama ne apie oro temperatūrą, o apie turistų stygių ir įtampą, sukant galvą, kas gi galėtų pakeisti beveik puspenkto milijono rusų, kuriems poilsis šioje šalyje tapo tabu.
Antalija
Antalija / 123rf.com nuotr.

Lietuviams – priešingai: pingančios atostogos prie Viduržemio jūros tampa vis patrauklesnės už kišenę neretai gerokai daugiau patuštinantį lietuvišką pajūrį. Skaičiuojama, kad turkiška saule šiemet mėgausis per 100 tūkst. tautiečių.

Labiausiai užsieniečių akys dabar krypsta į Antalijos regioną. Lygiai prieš pusmetį čia lankėsi Barackas Obama, Angela Merkel ir Vladimiras Putinas – jie su dar 17 valstybių vadovais sprendė, kaip kovoti su terorizmu.

O štai prieš mėnesį pirmuosius iš planuojamų 8 mln. lankytojų Antalijoje sveikino EXPO 2016 organizatoriai, kviečiantys iš arti pažvelgti, kaip turėtų atrodyti ekologiška ateitis mūsų vaikams.

Jei nedomina nei pasaulio galingųjų praminti takai, nei pribloškiančios ekspozicijos po atviru dangumi, tada galite tiesiog nusiimti akinius nuo saulės ir šokti į Viduržemio jūros bangas.

Saulė čia šviečia 300 dienų per metus. Vasarą termometras pakyla iki 33 laipsnių o vanduo sušyla iki 27. Vis dėlto tiems, kam tingėti greitai nusibosta, liūdėti Antalijoje tikrai nebus kada.

LRT TELEVIZIJOS laida „Gyvenimas“ griauna plačiai paplitusį mitą apie Turkiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius