Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Padaugėjo keltais į Klaipėdą atplaukiančių užsieniečių – jie čia atranda golfą

Kelionės kryptimi Klaipėdą renkasi vis daugiau švedų, olandų bei vokiečių. Keltų kompanija „DFDS Seaways“ šiemet pastebi, kad vis daugiau užsieniečių renkasi Lietuvą poilsiui.
„DFDS Seaways“ bendrovės keltais per pirmus 7 šių metų mėnesius persikelė 123 tūkst. keleivių.
„DFDS Seaways“ bendrovės keltais per pirmus 7 šių metų mėnesius persikelė 123 tūkst. keleivių. / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Per septynis pirmuosius šių metų mėnesius keltais „DFDS Seaways“ kryptimis Klaipėda – Kylis (Vokietija), Klaipėda-Karlshamnas (Švedija) plaukė 123 tūkst. keleivių. Šis skaičius panašus kaip ir pernai. Tačiau pastebima, kad vis daugiau užsieniečių savo kelionių kryptimi renkasi Klaipėdą.

Vokiečių į Lietuvą plukdančiuose keltuose padaugėjo 9 proc., švedų – 13, olandų – 12. „Daugėjo ir latvių keleivių, nors jie turi kryptį į Stokholmą, tačiau Karlshamnas yra kitoje Švedijos geografinėje vietoje“, – teigė „DFDS Seaways“ Komunikacijų ir ryšių su visuomene Baltijos šalims vadovas Vaidas Klumbys.

Anot jo, Lietuvos rinka – nedidelė, todėl labai svarbu pritraukti užsienio šalių gyventojus keliauti keltais.

„Kai prieš kelerius metus prasidėjo įvykiai Ukrainoje, Vokietijos spaudoje dažnai buvo minimas Lietuvos, kaip griežtai pasisakančios prieš Krymo aneksiją, vardas. Vokiečiai yra gana jautrūs, jiems vis atrodė, kad gyvename ant karo slenksčio, todėl atsargiau rinkosi keliones. Dabar pavojus labiau matomas Vakarų Europoje, kur vienas po kito fiksuoti teroro aktai. Dabar Lietuvoje situacija jiems atrodo rami. Pastebime, kad švedai Lietuvą renkasi dėl golfo laukų. Jiems čia patinka ir mus atranda kaip golfo šalį“, – teigė V.Klumbys.

Anot jo, ir lietuviai keltus renkasi atostogoms – vis patrauklesni darosi pasiūlymai nuplaukti į svečią šalį, persėsti į automobilį ir pakeliauti po apylinkes.

Pritraukti keleivius padeda ir dažniau kursuojantys keltai. Į Švediją ir Vokietiją iš Klaipėdos jie plaukioja kasdien.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius