Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Puiki naujametė dovana – nemokama viza į Tailandą Lietuvos piliečiams nuo gruodžio 1 d. iki vasario 28 d.

Siekdama paskatinti turizmą sezono metu Tailando vyriausybė pranešė leidžianti įvažiuoti į šalį turistams su nemokama viza iš 19 valstybių, tarp jų – ir Lietuvos. Nauja tvarka galios nuo 2016 m. gruodžio 1 d. iki 2017 m. vasario 28 d., skelbia Englishnews.thaipbs.or.th
Bankokas, Tailandas
Bankokas, Tailandas / 123rf.com

Minėtu laikotarpiu į Tailandą be vizos galės atvykti keliautojai ir turistai iš tokių šalių kaip Andora, Bulgarija, Butanas, Kinija, Kipras, Etiopija, Indija, Kazachstanas, Latvija, Lietuva, Maldyvai, Malta, Mauricijus, Rumunija, San Marinas, Saudo Arabija, Taivanas, Ukraina ir Uzbekistanas. Paprastai turistinė viza, galiojanti 60 dienų ir išduodama konsulate, kainuoja 1 000 batų (26,5 Eur).

Dviejų mėnesių trukmės turistinė viza bus nemokama, jei bus išduota minėtu laikotarpiu gruodžio 1 d. – vasario 28 d. Tačiau turistas pasinaudoti ja galės ir vėliau, t.y. jam nebūtina kelionės planuoti būtent šiuo metu.

Taip pat vyriausybės sprendimu, 15 dienų galiojanti viza (išduodama jau viešint Tailande; angl. on arrival) šiuo laikotarpiu kainuos pusę savo įprastinės kainos.

Tikimasi, kad toks valdžios sprendimas padidins atvykstančių turistų skaičių daugiau nei 357 000 ir į šalies biudžetą atneš papildomus 28,703 mln. batų. Be to, tai padės sukurti 62 000 laikinų darbo vietų ir padidins vyriausybės pajamas iš mokesčių maždaug 1 200 batų.

TAIP PAT SKAITYKITE: 10 turiningų dienų Tailande už mažiau nei 1000 eurų: ar įmanoma?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius