Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ramus šeimos poilsis prie jūros: kokią kryptį rinktis?

Užtikrinta saulė ir šiluma. Šilta ir maloni įbristi jūra su puikiu priėjimu. Šalia saugiai ant minkšto geltono smėlio žaidžiantys vaikai. Nemaža dalis per ištisus metus darbo nuvargusių tėvų savo atostogos su vaikais įsivaizduoja būtent taip. Paplūdimių Europoje – galybė, tačiau kurie puikiai atitiktų būtent šią idilę?
Kelionės su vaikais
Kelionės su vaikais / 123rf.com nuotr.

Karavostasi

500 m ilgio Graikijos Karavostasi paplūdimys – vienas iš tų, kuriuose šeima atrastų išsvajotą ramybę. Šiaurės vakaruose esanti pakrantė išsiskiria tuo, kad joje nėra itin smarkiai išplėtotas naktinis gyvenimas, taigi privatumo šeimos su vaikais tikrai čia atras. Galiausiai, būtina paminėti ir tai, jog nuo pagrindinių didžiųjų kurortų Karavostasi nėra labai nutolęs, tad užsimanius paįvairinti poilsį, galimybė tikrai bus.

123rf.com nuotr./Karavostasi
123rf.com nuotr./Karavostasi

Lindas

Dar vienas įstabaus grožio smėlio paplūdimys yra Rode, čia poilsio malonumus neabejotinai atras visa šeima. Šilta jūra, puikus smėlis ir vaikams tinkamas priėjimas prie vandens. Vykti būtent šia kryptimi paskatinti gali ir tai, kad panorus aplink galima atrasti daugybę lankytinų vietų, istorinių paminklų, o galiausiai – su šeima sėsti į automobilį ir tiesiog apvažiuoti gretimas apylinkes.

123rf.com nuotr./Lindas
123rf.com nuotr./Lindas

Barankosas

Kurortas ir vaikas užimtas tiek, kad kartais net pamiršta apie jūsų egzistavimą – kartais atrodo nesuderinama. Portugalijos Barankosas įrodytų jums, kad vaikai gali būti sudominti taip, kaip jūs neįsivaizdavote.

123rf.com nuotr./Barankosas
123rf.com nuotr./Barankosas

Šalia paplūdimio esančiame viešbutyje „Pine Cliffs“ vedamos teniso ir golfo pamokos, įsteigtas „Piratų klubas“ vaikams nuo šešių mėnesių iki septynių metų, taip pat yra ir Jaunuolių klubas vyresniems – nuo 8–13 m.

Vis dėlto, jei norėsite su vaiku praleisti laiką tik paplūdimyje, nenuostabu. Ar gali atsibosti žiūrėti į žydrą jūrą, apsuptą raudonų uolienų ir vaikščioti geltonu puriu smėliu.

Karvueiras

Itin spalvingą poilsį galima atrasti ir dar vienoje Portugalijos pakrantėje – Karvueire. Nors iš ramios ir jaukios šeimų oazės, paplūdimys kasmet virsta vis šurmulingesnis, atvykti ir pamatyti šį gamtos stebuklą – verta. Paplūdimyje siūloma nemažai vandens pramogų, kurias galėsite išbandyti su vaikais – nuo įprastų valčių turų iki ekskursijų į urvus.

123rf.com nuotr./Karvueiras
123rf.com nuotr./Karvueiras

Llafranc

Nedidelis paplūdimys Ispanijos Kosta Bravoje yra tai, ką Europa gali pasiūlyti jaukaus ir tykaus poilsio mėgėjams. Svajojantiems apie ramybę gulint ant smėlio, šiltą jūrą ir minkštame smėlyje bežaidžiančius vaikus, pirmiausia reikėtų svarstyti būtent šią kryptį.

123rf.com nuotr./Llafranc
123rf.com nuotr./Llafranc

Alkūdija

Dar vienas pasirinkimas šeimai, norinčiai vykti į Ispaniją. Ši kryptis itin orientuota į tingų šeimos poilsį – didelė dalis viešbučių siūlo šeimai „viskas įskaičiuota“ paketą ir turi subūrę nemenkas animatorių pajėgas vaikams linksminti. Aišku, nepamirštant ir mažiesiems skirtos infrastruktūros.

123rf.com nuotr./Alkūdija
123rf.com nuotr./Alkūdija

Čirali

Turkijoje Antalijos regione esantis paplūdimys šeimas vilioja aplink esančia nepakartojama gamta – apsuptas miško, kalnų, citrinmedžių giraičių ir vietinių ūkių. Tai – viena mažiausiai paliestų ir turizmo paveiktų Turkijos pakrančių.

123rf.com nuotr./Oleronas
123rf.com nuotr./Oleronas

Olerono sala

Oleronas – didžiausia Prancūzijos sala po Korsikos. Vienas labiausiai lankytojus žavinčių dalykų čia – daugiau nei 110 km besitęsiantis dviračių takas per laukus, pušynus ir pelkynus. Vis dėlto, kalbant apie idilišką ir tingų šeimų poilsį, veikiausiai reikėtų akcentuoti auksinius, beveik žmonių rankos nepaliestus paplūdimius.

123rf.com nuotr./Kalabrija
123rf.com nuotr./Kalabrija

Kalabrija

Būtent Kalabrijos paplūdimiai atvaizduojami Italijos Apūlijos regiono vasaros brošiūrose. Svajonių atostogos, kaip rašoma jose – prasideda čia. Įspūdingi saulėtekiai ir saulėlydžiai, šiltos dienos ir maudynės jūroje, juk būtent to ir reikia.

123rf.com nuotr./Kalabrija
123rf.com nuotr./Kalabrija

Makarska

Galiausiai, tobulam poilsiui šeimą su vaikais gali pakviesti ir Kroatija. Nedidukas ir jaukus Makarskos paplūdimys su palmėmis ir netoli esančiomis jaukiomis kavinukėmis. Iš mažiuko paplūdimio kursuoja laiveliai, kurie gali šeimyna paplukdyti po gretimas salas.

Jei norima pasivaikščioti pėstute netoli yra promenada, vedantį į šurmulingą miesto paplūdimį. Ir, aišku, visada galima pasirinkti pagulėti ant puikaus smėlio, pažaisti su vaikais kamuoliu, pasimaudyti, pastatyti smėlio pilis ar tiesiog ramiai paskaityti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius