-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Sparnuoti lietuviai nespjauna ir į ratus

Sumaniai pigių skrydžių bendrovių siūlomais skrydžiais besinaudojantys lietuviai nevengia kartas nuo karto į keliones leistis ir autobusais. Kelionių organizatorių teigimu, nors kelionė autobusu užtrunka ilgiau, negalima nepastebėti ir jos pliusų.
Turizmas
Turizmas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Turime klientų, kurie tiesiog nemėgsta keliauti lėktuvais. Viena vertus, tikrai nemaža dalis žmonių tiesiog bijo skristi, kita vertus, keliaujant autobusu galima pamatyti gerokai daugiau nei skrendant lėktuvu, nes važiuojant keleiviai mato, kaip keičiasi kraštovaizdis, keliaujant autobusu organizuojamos pažintinės ekskursijos su gidu ne tik galutiniame kelionės taške, bet ir visos kelionės metu“, - teigia kelionių agentūros „Grūda“ atstovė Živilė Šimkienė.

Be to, pašnekovė atkreipia dėmesį, kad kai kuriais atvejais keliauti autobusu gerokai patogiau. Pastebėtina, jog lėktuvai skraido ne į visus kurortus, tuo tarpu, kelionių agentūros organizuoja keliones autobusu iki pat viešbučio durų.

„Kelionės autobusu išlieka populiarios, todėl tiesioginės konkurencijos iš pigių skrydžių bendrovių pusės nejaučiame. Mūsų paslaugomis aktyviai naudojasi ir kelionių organizatoriai, tačiau pastaruoju metu pastebime, kad daugėja autobusus privačioms išvykoms besinuomojančių bendrovių“, - teigia keleivinio transporto įmonės „Vilneda“ rinkodaros direktorius Tautvydas Žilinskas.

Žiemos sezono metu nemaža dalis bendrovių darbuotojus veža slidinėti į kalnų kurortus, todėl autobusas – bene vienintelė išeitis, mat visą slidinėjimo įrangą transportuoti lėktuvu būtų per brangu ir sudėtinga. T. Žilinskas pastebi, kad optimaliausias kelionės ilgis autobusu – apie 500 – 600 kilometrų.

„Tokio ilgio kelionės autobusu neprailgsta, ypač jei keliauja pažįstami žmonės, pavyzdžiui, vieno kolektyvo darbuotojai. Tuomet kelionė tampa puikiu laiku pabendrauti, pasidalinti kelionių įspūdžiais ar patarimais kaip stovėti ant slidžių“, - pasakoja „Vilneda“ atstovas.

Panašias tendencijas įžvelgia ir keleivinio transporto bendrovės „Kautra“ rinkodaros direktorius Gintautas Pakusas. Jis pastebi, kad kelionėms Lietuvoje ir po Baltijos šalis autobusas išlieka populiariausia transporto priemone.

Autobusuose yra ne tik tualetai, patogus įlipimas, vaizdo ir garso įranga, bet ir nemokamas bevielis internetas. Kelionės šiuolaikiniais autobusais pakankamai patogios“, - pastebi bendrovės „Kautra“ atstovas.

„Daugelis turbūt dar remiasi stereotipais apie autobusus – kad jie seni, nepatogūs, per langus švilpia vėjas ir panašiai. Tai nėra tiesa. Pirmininkavimo Europos Sąjungos laikotarpiu vežiojome garbingus svečius iš Vakarų Europos šalių ir jie tikrai buvo sužavėti, nes autobusuose yra ne tik tualetai, patogus įlipimas, vaizdo ir garso įranga, bet, kas labiausiai šokiravo svečius, nemokamas bevielis internetas. Kelionės šiuolaikiniais autobusais pakankamai patogios“, - pastebi bendrovės „Kautra“ atstovas.

Abiejų keleivinio transporto operatorių atstovų teigimu, bendrovių valdomų autobusų amžiaus vidurkis siekia maždaug 5–7 metus, o į tolimesnes keliones poilsiautojai vežami dar naujesnėmis transporto priemonėmis.

Sausio 24–26 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vyksiančios tarptautinės turizmo, laisvalaikio ir sporto parodos „ADVENTUR 2014“ metu bendrovė „Kautra“ įrodys, kad kelionė autobusu gali būti ne mažiau smagi nei kelionė lėktuvu ar keltu. „Kaip visuomet, mūsų stendas bus specifinis. Būsime įsikūrę lauke, todėl parodos lankytojų „bikiniais“ nestebinsime, tačiau būdų, kaip sušildyti esamus ir būsimus klientus, rasime“, - šmaikštauja G. Pakusas.

Parodą „ADVENTUR“ organizuoja turizmo verslo specialistai – Valstybinis turizmo departamentas prie LR ūkio ministerijos, Lietuvos turizmo asociacija, LR turizmo rūmai ir parodų bei konferencijų organizatorius LITEXPO. Parodoje dalyvaus daugiau kaip 140 dalyvių iš Lietuvos ir užsienio: Baltarusijos, Čekijos, Slovakijos, Estijos, Indonezijos, Irano, Italijos, Jungtinių Arabų Emyratų, Kinijos, Kroatijos, Latvijos, Lenkijos, Rumunijos, Tailando, Tuniso. 3-oji salė bus skirta Lietuvos turizmui ir vadinsis „Pažink Lietuvą“, 5-oji salė skirta išvykstamajam turizmui ir vadinsis „Atrask pasaulį“, 4-oje salėje „Poilsiauk aktyviai“ parodos lankytojų laukia įvairūs laisvalaikio leidimo sprendimai bei pasiūlymai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius