Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Trečdalis lietuvių į užsienį atostogoms išsiruošia po kelis kartus per metus

Kas trečias Lietuvos keliautojas atostogauti į užsienį sau leidžia išvykti net po kelis kartus per metus. 26 proc. iš jų į užsienį vyksta du kartus, 5 proc. – tris, o 2 proc. – keturis ar net daugiau kartų. 45 proc. keliautojų užsienyje atostogauja kartą metuose, o maždaug penktadalis (22 proc.) tai daro rečiau. Tokias tendencijas atskleidžia „Toptravel.lt“ atlikta klientų apklausa.
Atostogos
Atostogos / „Shuterstock“ nuotr.

„Lietuvių keliavimo įpročiai labiausiai formavosi per pastarąjį dešimtmetį, kai visos aplinkybės tapo palankios po užsienio šalis keliauti vis dažniau. Tyrimas patvirtina, jog net 30 proc. keliautojų yra per atostogas aplankę daugiau nei 10 skirtingų šalių, kone pusė (46 proc.) – nuo 5 iki 10, o 4 proc. net sunkiai suskaičiuoja, kiek užsienio šalių yra atostogavę“, – sako Arūnas Navickas, kelionių agentūros „TopTravel.lt“ vadovas.

Pasak A.Navicko, kelionė į užsienį tapo nebe prabangos preke, o priimtinu ir prieinamu atostogų praleidimo būdu.

Kelionė į užsienį tapo nebe prabangos preke, o priimtinu ir prieinamu atostogų praleidimo būdu.

Vis dėlto keliautojų interesai, vykstant atostogauti, yra skirtingi. Ketvirtadalis (25 proc.) atostogas užsienyje renkasi, kad pažintų kitas užsienio šalis, kiti tai daro norėdami atitrūkti nuo įprastos aplinkos, dėl galimybių pasirinkti tinkamesnį klimatą ar geresnio kokybės ir kainos santykio.

59 proc. keliautojų planuodami savo atostogas užsienyje atidžiai vertina visus kelionių pasiūlymus ir renkasi geriausiai lūkesčius atitinkančius variantus. Tuo tarpu 24 proc. planuodami atostogauti renkasi aplankyti vis naują šalį, visada ta pačia kryptimi renkasi vykti mažiau nei 2 proc. Tik 3 proc. keliautojų sako, kad neskiria tam dėmesio ir užsienio šalį kelionei renkasi atsitiktinai.

Liepą atliktoje apsklausoje dalyvavo 2600 per paskutinius dvejus metus keliones internetu įsigijusių asmenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius