Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Turkijoje – mažiausias turistų skaičius per pastaruosius 17 metų

Turkijos turizmas išgyvena didžiausią krizę: 2016 m. sausį - gegužę Antalijoje apsilankė 26 tūkst. turistų iš Rusijos ir tai yra beveik 26 proc. mažiau nei 2015 m. tuo pačiu laikotarpiu ir 38 proc. mažiau nei 2014 m. tuo pačiu metu, skelbia portalas Ratanews.ru
Turistai Turkijoje
Turistai Turkijoje / 123rf.com

Turkijos kultūros ministerija jau anksčiau pranešė, kad šiemet šalies kurortuose apsilankė mažiau ne tik rusų, bet ir turistų iš kitų šalių: lyginant su 2015 m. balandžio mėnesiu, šiemet balandį užsieniečių Turkijoje ilsėjosi 28 proc. mažiau.

Tai – didžiausias turistų skaičiaus kritimas nuo 1999-ųjų. Nuo to laiko daugiausia sumažėjo turistų iš Rusijos (79 proc. ).

Per penkis pirmuosius šių metų mėnesius Antaliją aplankė 1,5 mln. turistų iš užsienio šalių – tai yra 42 proc. mažiau nei 2015 m. tuo pačiu laikotarpiu.

Turkijoje šiemet ilsisi ir mažiau vokiečių, olandų, britų – visi jie anksčiau mėgo atostogas leisti Antalijoje ir Alanijoje. Tačiau pastebimas turistų iš Ukrainos augimas. Per pirmuosius penkis šių metų mėnesius į Turkijos kurortus jų atvyko 57 proc. daugiau nei pernai.

Pagrindinė priežastis, kodėl poilsiautojai vengia pamėgtų Turkijos vietų – terorizmo baimė. Kad tai nėra tik nepagrįstos baimės, rodo net šios savaitės įvykiai – antradienį nugriaudėjo sprogimas Stambule.

Tiesa, Stambulas – ne šalies kurortai. Vis dėlto neramumai šalies didmiesčiuose kuria nesaugumo įspūdį. Su panašiais sunkumais šiuo metu susiduria ir kitas tarp turistų populiarios šalys, kuriose padidėjusi teroristinių aktų grėsmė, – Egiptas ir Tunisas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius