Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 24 /14:05

URM primygtinai rekomenduoja nevykti į Baltarusiją, ją palikti jau ten esantiems

Lietuvos Užsienio reikalų ministerija (URM) primygtinai rekomenduoja nevykti į Baltarusiją, o ten jau esantiems Lietuvos Respublikos piliečiams palikti šią šalį.

„Atsižvelgdama į gegužės 23 dienos įvykius, kuomet priverstiniu būdu buvo nutupdytas „Ryanair“ keleivinis lėktuvas, skridęs maršrutu Atėnai-Vilnius, ir dėl to kylančią grėsmę asmenų saugumui bei gyvybei, Užsienio reikalų ministerija primygtinai rekomenduoja Lietuvos piliečiams nevykti į Baltarusijos Respubliką, o ten esantiems Lietuvos Respublikos piliečiams palikti šią šalį“, – rašoma URM pranešime.

Pirmadienį oro linijos jau viena po kitos praneša, kad keičia savo maršrutus - yra vengiama Baltarusijos oro erdvės. Daugiau apie tai skaitykite čia: Baltarusijos vengia kitos oro linijos, bet ne „Ryanair“: airių lėktuvas – ir vėl netoli Minsko

Sekmadienį Minske priverstinai buvo nutupdytas iš Atėnų į Vilnių skridęs keleivinis „Ryanair“ lėktuvas, kad Baltarusijos režimas galėtų sulaikyti opozicijos aktyvistą ir tinklaraštininką, informacinio kanalo „Nexta“ įkūrėją Romaną Protasevičių.

Civiliniam orlaiviui nutupdyti Baltarusija pasitelkė naikintuvą ir karinį sraigtasparnį.

Lietuvos vyriausybė paskelbė kartu su tarptautiniais partneriais sieksianti, kad Baltarusijos oro erdvė būtų uždaryta tarptautiniams skrydžiams.

Lietuvos vadovas ir užsienio reikalų ministras tai pavadino valstybinio terorizmo aktu, Lietuvos prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl orlaivio užgrobimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius