-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2015 04 27 /16:57

Užsienio reikalų ministerija: Nepale yra 39 Lietuvos piliečiai

Pirmadienio popietę Užsienio reikalų ministerija (URM) pranešė atnaujintus duomenis apie lietuvius, esančius žemės drebėjimo sukrėstame Nepale. Šiuo metu, ministerijos duomenimis, Nepale yra 39 Lietuvos piliečiai.
Kathmandu po stipraus žemės drebėjimo
Katmandu po stipraus žemės drebėjimo / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Papildyta 16:52 val. 


Ministerija teigia, kad su 3 iš jų nepavyksta susisiekti, 2 iš jų nuolat gyvena Nepale. Informacijos apie nukentėjusius URM neturi. 

Ryte žinojo apie 61 žmogų

Bendradarbiaudama su kelionių grupių organizatoriais bei palaikydami ryšį su Nepale esančiais mūsų piliečiais ir jų artimaisiais, Užsienio reikalų ministerija pirmadienio rytą turėjo žinių apie 61 Lietuvos pilietį, nelaimės balandžio 25-ąją metu buvusį Nepale. Su 4 iš jų rytą nepavyko susisiekti.

Nepale bei kaimyninėse valstybėse įvykusio žemės drebėjimo metu Lietuvos piliečiai nenukentėjo. Ministerijos žiniomis, Indijos teritorijoje, kuri pateko į žemės drebėjimo zoną, buvo 4 Lietuvos piliečiai, Bangladešo teritorijoje – 2 Lietuvos piliečiai.

Ministerijos duomenimis, Katmandu tarptautiniame oro uoste  vykdomi skrydžiai, todėl Lietuvos piliečiai, esantys Nepale, visų pirma turėtų išvykti per šį oro uostą planuotais skrydžiais.

Ministerija palaiko kontaktus su Indijos ir Nepalo institucijomis, ES ir kitų šalių konsuliniais pareigūnais, kelionių grupių vadovais ir kelionių organizatoriais.

Užsienio reikalų ministerija pakartoja savo prašymą, kad Nepale ir kaimyninių valstybių teritorijose, kurios patenka į žemės drebėjimo zoną, esantys Lietuvos Respublikos piliečiai ar jų artimieji pateiktų išsamią kontaktinę informaciją apie savo buvimo vietą el. paštu pilieciai@urm.lt. 

Pirminė informacinė konsulinė pagalba nelaimės atveju (visą parą) teikiama telefonu +370 706 52444. Naujausią konsulinę informaciją kviečiame sekti interneto svetainėje http://keliauk.urm.lt, bei Užsienio reikalų ministerijos „Facebook“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius