Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasara be Egipto: rusai rado kitų krypčių, kur galima ilsėtis

Kai įprastos vasaros atostogų kryptys – Egiptas ir Turkija – turistams iš Rusijos tapo nepasiekiamos, jiems teko ieškoti naujų vietų, kur praleisti atostogas. Kadangi ekonominė situacija šalyje vis dar ne itin gera, dauguma rusų renkasi pigias šalis, pavyzdžiui, Bulgariją ir Graikiją, rašo Gazeta.ru.
Paplūdimys Kipre
Paplūdimys Kipre / 123rf.com

Rusijoje veikiantys kelionių organizatoriai, su kuriais bendravo Gazeta.ru žurnalistai, nurodė, kad planuodami atostogas rusai šiemet delsė: kai kurie laukė aiškesnės situacijos dėl valiutos, kiti – naujienų iš rusams „uždarytų“ šalių – Egipto ir Turkijos. Kadangi žymių pokyčių iki vasaros pradžios neįvyko, o atostogų sezonas buvo jau ant nosies, daugelis rinkosi „saugesnius“ ir „pigesnius“ atostogų variantus.

2015 m. tarp turistų iš Rusijos populiariausi vasaros atostogoms buvo Turkijos, Egipto, Graikijos kurortai, taip pat poilsis Bulgarijoje ir Tailande.

Šių metų vasarą situacija pasikeitė – vietoje populiarių Egipto ir Turkijos krypčių, rusų turistai dažniausiai renkasi Kiprą, Graikiją ir Bulgariją.

123rf.com/Turistai fotografuojasi Sofijoje, prie sovietų armijai skirto paminklo
123rf.com/Turistai fotografuojasi Sofijoje, prie sovietų armijai skirto paminklo

Kompanijos „Tez Tour“ duomenimis, kelionių pardavimai į šias šalis, taip pat Italiją ir Ispaniją (tiek žemyninę, tiek ir salas) šią vasarą ženkliai išaugo. „Pavyzdžiui, į Graikiją – 50 proc., lyginant su praėjusiais metais“, – sakė „Tez Tour“ atstovė Rusijoje Larisa Achanova.

Pasak kelionių operatorių, vienu svarbiausių kriterijų renkantis, kur skristi, rusams yra kelionės kaina. Kaip ir anksčiau rusai dažniausiai sutinka daugiau sumokėti „čia“, t.y. pirkdami kelionę, kad „ten“, t.y. atostogų vietoje išleistų kuo mažiau. Taigi, populiariausi „viskas įskaičiuota“ paketai arba tie, kuriuose numatyti pusryčiai ir pietūs, sakė L.Achanova.

Loretos Puidokaitės nuotr. /Krymas
Loretos Puidokaitės nuotr. /Krymas populiarus tarp turistų

Rusijos kurortuose trūksta apgyvendinimo vietų

Nemaža dalis rusų vasarą leis Rusijos kurortuose. Tačiau tiems, kurie apgyvendinimo vietų neužsisakė iš anksto, gali tekti tenkintis tik palapine - kelionių organizatorių teigimu, iki rugpjūčio laisvų vietų populiariuose Rusijos kurortuose nėra. Šiuo metu ieškoma papildomų erdvių, kur būtų galima apgyvendinti visus norinčius, nes jų skaičius, lyginant su ankstesniais metais, stipriai išaugęs.

123rf.com/Juodosios jūros kurortas Jalta, Krymas
123rf.com/Juodosios jūros kurortas Jalta, Krymas

Tarp savarankiškai keliones planuojančių rusų ypač populiarus Krymas. Tiesa, skrydis iš Maskvos į Krymą šiemet brangesnis - jo kaina prasideda nuo 6014 rublių, kas yra 16 proc. daugiau nei 2015 m. vasarą, pateikia duomenis kelionių organizatorius Tutu.Ru

Šią vasarą savarankiškai rusai keliauja ir į Sočį, Anapą, Karaliaučių, Sankt Peterburgą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius