Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vasaros kelionės šiemet brangesnės nei pernai – neatpigo net poilsis Turkijoje

Šiemet atostogas planuojantys lietuviai joms išleis daugiau pinigų nei pernai – kelionės daugeliu krypčių pabrango. Net ir Turkija, į kurią daug turistų iš kitų Europos šalių šiemet nevyks ilsėtis, netapo pigesnė.
Kemeras, Turkija
Kemeras, Turkija / 123rf.com

„Labai gaila, bet kelionių kainos šiemet pakilo. Ypač tai jaučia planuojantys keliones su pigių skrydžių bendrovėmis – mano manymu, pakilo apie 30–40 procentų. Kartais pasitaiko labai gerų akcijų, apie kurias ir stengiamės paskelbti, bet tokie bilietai labai greitai išperkami. Manau, kad pigių skrydžių bendrovės pajuto lietuvių susidomėjimą kelionėmis ir šiemet tuo naudojasi“, – sakė kelionių organizatoriaus „Makalius.lt“ vadovas Rimvydas Širvinskas.

Pasak jo, kalbant apie kelionių organizatorių kainas, pastebima, kad Šv. Velykų atostogų periodu jos yra aukštesnės apie 15–20 proc.

„Pigių skrydžių bendrovės jaučia populiarias datas, kuomet žmonės domisi jų skrydžiais, todėl jų „robotukai“ sistemoje automatiškai paaukština kainą populiariomis datomis. Pavasarį tai ne tik Velykų periodas, bet ir ilgasis savaitgalis (balandžio 28–gegužės 1 dienomis)“, – sakė R.Širvinskas.

Kelionių organizatorių teigimu, smarkiai pakilo tik skrydžių kainos – viešbučių ir apartamentų – nežymiai.

„Pavyzdžiui, pernai skrydžiai į poilsines zonas, kad ir su „Ryanair“, kainavo 150–160 Eur, o dabar apie 200 Eur, o kai kuriomis datomis ir 300 Eur. Ta pati situacija ir užsakomųjų skrydžių rinkoje. Kai kuriomis datomis skrydžiai kainuoja 600 Eur. Tuo metu viešbučių kainų didelio augimo nepastebime“, – sakė kelionių agentūros „Superkeliones.lt“ vadovas Udrius Armalis.

Pasak kelionių organizatorių, brangesni skrydžiai vasarą yra į daugelį krypčių – Rodą, Kretą, Ispaniją, net Turkiją.

Lietuviai ištikimi Turkijos kurortams

Prieš keletą dienų Vokietijos kelionių organizatoriai paskelbė, jog šiemet didžioji dalis turistų, anksčiau keliaudavusių atostogauti į Turkijos kurortus, ten nebevyks. Tačiau lietuviai kitokie – kelionių organizatoriai sako, jog ilsėtis į Turkijos kurortus tautiečiai kaip skrido, taip ir skrenda šiemet.

„Palyginti su praėjusiais metais, kai Turkijai buvo visiškai blogai su turistų skaičiumi, šiemet (kai jau praėjo šiek tiek laiko po visų neramumų) jaučiamas sujudimas. Bent jau lietuviai tai tikrai aktyviai domisi ir nebesulaukiame jokių laiškų su prašymais „Turkijos dėl neramumų nesiūlyti“, – sakė R.Širvinskas.

123rf.com nuotr./Paplūdimio gultai Antalijoje laukia turistų
123rf.com nuotr./Paplūdimio gultai Antalijoje laukia turistų

Užsakomieji skrydžiai iš Lietuvos į Turkijos kurortus jau vykdomi – „Tez Tour“ juos pradėjo nuo balandžio 4 d., o „Kidy Tour“ startuoja balandžio 8-ąją.

„Susidomėjimas šia kryptimi nuolat didėja, todėl šiemet iš Vilniaus į Antaliją skraidinsime dvigubai daugiau turistų. Šiemet lietuviai savo vasaros atostogas pradėjo planuoti dar žiemą, todėl išankstinių kelionių pardavimai yra gerokai išaugę.

Kadangi per visas mokinių atostogas jaučiame didesnį klientų aktyvumą, ne išimtis ir šios pavasario atostogos – tik dabar susiruošusiems atostogauti, jau beveik nebeturime ką pasiūlyti balandžiui. Šiemet vidutinė kaina asmeniui už savaitės trukmės poilsį Turkijoje yra kiek didesnė. Nuo 400 eurų pernai kilo iki 480 eurų šiemet“, – sakė „Kidy Tour“ korporatyvinės komunikacijos vadovė Karolina Kažukauskaitė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Europiečiai „tinginių atostogų“ rojumi vadintą Turkiją iškeitė į Graikiją

U.Armalis atkreipė dėmesį, kad, skirtingai nei atostogaujant Europoje, Turkijoje kelionės paketo kainą augina ne padidėjusi skrydžių kaina, bet viešbučio paslaugų.

„Su Turkija įdomi situacija: nepaisant to, kad Turkijos viešbučiai dabar kainuoja gana pigiai (tarkime, 5 žvaigždučių viešbutis savaitei su „viskas įskaičiuota“ šeimai kainuos maždaug 300–400 Eur už kambarį), tačiau paketų kainos gana aukštos“, – sakė kelionių agentūros vadovas.

123rf.com nuotr./„Bato kulniuku“ vadinama Apulija – neregėto grožio kraštas
123rf.com nuotr./„Bato kulniuku“ vadinama Apulija – neregėto grožio kraštas

Jo teigimu, šiuo metu pigiausi skrydžiai į Italiją. „Bet ten viešbučiai nėra pigūs, nors variantų yra visokių. Visgi dauguma Lietuvos turistų nuo europiečių labai skiriasi ir yra vis dar pamišę dėl Turkijos. Tuo mes panašūs į Rusijos turistus“, – sakė U.Armalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius