-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

VOYAGE iššūkio kapitonas Paulius Kovas: svarbu išlaikyti „šaltą galvą“

Kovo 31 d. – balandžio 17 d. vyksianti verslumo kelionė VOYAGE sujungia keturis kertinius dalykus: keliavimą, verslumo įgūdžius, kontaktų stiprinimą bei linksmybes. Dešimt dalyvių, keliaudami žeme ir vandeniu Kroatijoje ir Juodkalnijoje, turės įveikti daug iššūkių ir po dviejų savaičių potencialiems investuotojams pateikti kelionėje gimusią turizmo verslo idėją.
Paulius Kovas
Paulius Kovas / Asmeninės nuotr.
Temos: 1 VOYAGE

Visi jų nuotykiai bus pasakojami 15min, kuris yra projekto partneris. Šioje kelionėje kūrybingiems dalyviams vadovaus patyrusi instruktorių komanda, kurios vienas iš narių – kapitonas Paulius Kovas.

Miestas: Kaunas

Darbas/profesija: lektorius, vadybos ir derybų konsultantas, ICF koučeris, jachtos kapitonas, knygos „Gyvenimas audroje" autorius 

Pomėgiai: buriavimas, žvejyba, viešas kalbėjimas

Silpnybės/baimės: turiu daug baimių, bet jos – mano draugai. Tam, kad nugalėčiau, pavyzdžiui, viešo kalbėjimo baimę, turėjau išmokti daug naujų dalykų, o tai įdomu. Taip pat baimės jausmas įjungia savisaugos mechanizmą, o tai praverčia tiek versle, tiek ekstremalioje veikloje. Svarbu valdyti situaciją ir save, kad baimė neperaugtų į paniką.

Žanetos Paunksnės nuotr./Paulius Kovas
Žanetos Paunksnės nuotr./Paulius Kovas

Daugiau nei 50 metų buriavimo ir 20 metų vadovavimo verslo įmonėms patirtį turintis P.Kovas mano, kad versle, kaip ir buriavime labai svarbu išlaikyti „šaltą galvą“. Paralelės tarp jūros ir verslo labai ryškios: audra – krizė, jachta – įmonė, kapitonas – vadovas.

Paralelės tarp jūros ir verslo labai ryškios: audra – krizė, jachta – įmonė, kapitonas – vadovas. Procese svarbu išlaikyti komandos motyvaciją, tiksliai apibrėžti siekiamą tikslą, valdyti tarpusavio santykius bei komunikacija ir t.t.

Procese svarbu išlaikyti komandos motyvaciją, tiksliai apibrėžti siekiamą tikslą, valdyti tarpusavio santykius bei komunikacija ir t.t.

„Platonas sakė, kad lyderis turi būti sumanus, drąsus, susitvardęs ir teisingas sprendimuose, kad žmonės norėtų jį sekti. O aš dar pridėčiau, kad jis turi būti charizmatiškas, norėti tarnauti savo žmonėms ir būti altruistu,“ – teigia P.Kovas. 

Jis buriuoja nuo vaikystės. Prieš keletą metų perplaukė Indijos vandenyną ir du kartus Atlanto vandenyną. Kaip kapitonas nuplaukė daugiau nei 40.000 jūrmylių. Tad buriuoti visus iššūkio dalyvius tikrai išmokys.

Šiuo metu pagrindinis P.Kovo užsiėmimas – dalintis patirtimi ir vesti mokymus šiomis temomis: lyderystė, komandos formavimas, personalo ir asmeninė motyvacija, derybos bei kūrybiškumas. Jis taip pat yra verslo angelas ir startuolių konsultantas.

P.Kovas įsitikinęs, kad kiekvienas gali susikurti savo sėkmę, tereikia dirbti: „Sėdint ant sofos sėkmė nenukris. Reikia 10 000 valandų kažką daryti, kad tau galiausiai pasisektų. Po tiek laiko net meškos pradeda dviračiu važiuoti!”.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius