Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiemą Druskininkuose nori ilsėtis daugiau žmonių nei vasarą Palangoje

Žiemą Druskininkų kurortas yra populiaresnis nei vasarą Palanga, rodo „Baltijos tyrimų“ apklausa. Tyrimo duomenimis, vasaros savaitgalius būtent Palangoje praleisti labiausiai norėtų 33 proc. lietuvių. Tuo metu kitu metų laiku savaitgalius Druskininkuose praleisti svajoja 37 proc. šalies gyventojų.
Druskininkai žiemą
Druskininkai žiemą / Druskininkų miesto savivaldybės nuotr.

Apklausa atskleidė, kad vasarą ir žiemą lietuviai vertina skirtingus kurortus. Antras pagal populiarumą kurortas vasarą yra Neringa – ten atostogauti nori 26 proc. lietuvių. Trečias pagal populiarumą vasaros kurortas yra Druskininkai.

Ne vasaros sezonu Palanga ir Neringa yra daug mažiau populiarios: šiuose pajūrio miestuose savaitgalį praleisti norėtų atitinkamai vos 7 ir 2 proc. lietuvių. Antras pagal svajojančių praleisti savaitgalį lankytojų skaičių ne vasaros sezono kurortas po Druskininkų yra Birštonas (18 proc.).

Apklausa taip pat atskleidė, kad populiariausi Lietuvos kurortai pagal tai, kiek žmonių juose ilsėjosi per pastaruosius 5 metus, yra Palanga, Druskininkai ir Neringa.

Palangoje bent kartą per pastaruosius penkerius metus atostogas leido 48 proc. lietuvių, Druskininkuose – 17 proc., Neringoje – 11 proc.

„Baltijos tyrimai“ apklausą apie Lietuvos gyventojų atostogų įpročius atliko 2015 m. lapkritį. Iš viso apklausti 1078 15-74 metų Lietuvos gyventojai. Galima paklaida – 3 proc.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius