Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje rasti apvalūs akmenys užminė mįslių: tokių rasta net Marse

Nuo dienos, kai Volgograde, Rusijoje, buvo aptikta keistų, tobulai apvalių akmenų, juos apgaubė legendos. Kas tai: dinozaurų kiaušiniai, ateivių palikti ženklai, milžinų egzistavimo įrodymas? Mokslininkai ėmėsi darbo ir daugybę metų aiškinosi keistų darinių sudėtį bei kilmę. Paaiškėjo, kad panašių riedulių yra ne tik kitose pasaulio šalyse, bet ir Marse.
Konkretizacijos Naujojoje Zelandijoje
Konkretizacijos Naujojoje Zelandijoje / Vida Press nuotr.

Teoriją apie dinozaurų kiaušinius pagrįsti nebuvo sudėtinga. Atvėrus keletą kamuolių pasirodė, kad jų viduje nėra dinozauriuko ar kitų ankstesnį gyvybės buvimą rodančių darinių. Paaiškėjo, kad kamuoliai sudaryti iš metalo, silicio ir smėlio. Kai kurių centre buvo aptikta siurprizų – kriauklių ar fosilijų, aplink kuriuos per milijardus metų susiformavo rutulys.

Vida Press nuotr./Naujosios Zelandijos rieduliai
Vida Press nuotr./Naujosios Zelandijos rieduliai

Kitas spėjimas buvo, kad akmenis galėjo sukurti ugnikalnis, spjaudantis ne tik dūmus ir lavą, bet ir mineralus, sukūrusius šias neįprastas formas, tačiau ir tai nepasitvirtino.

Rasti akmenys buvo išsidėstę labai arti vienas kito, beveik identiški savo forma ir dydžiu. Tai paskatino sąmokslo teoretikus, tvirtinančius, jog tokie dariniai negalėjo susikurti savaime, juos neabejotinai paliko būtybės iš kitų planetų. Tačiau tolesnis objektų tyrimas pateikė mokslinį paaiškinimą.

Gali būti ir automobilio dydžio

Tokių rutulių aptikta ne tik Rusijoje. Jų rasta ir Kazachstane, Naujojoje Zelandijoje, JAV, Australijoje bei kitose šalyse. Moksliškai šie kamuoliai vadinami konkretizacijomis. Jie aptinkami atokiose, smėlėtose vietovėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius