Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Joninių atgarsiai Nidoje: dalis verslininkų grasina per šventes uždaryti viešbučius

Ilgasis savaitgalis ne visiems pajūrio verslininkams buvo malonus: kai kurie sulaukė gausybės triukšmu nepatenkintų poilsiautojų priekaištų. Pasigirdo ir svarstymų kitąmet per didžiąsias šventes, tokias kaip Joninės, sezono atidarymas, užsidaryti.
Festivalio akimirka
Festivalis „Sveika, Neringa! šiemet pakeitė kiek pabodusį „Benai, plaukiam į Nidą“. Tačiau ir naujuoju renginiu ne visi liko patenkinti. / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

„Į šias šventes suvažiuoja ne Nidos klientai, mums tokių nereikia. Čia ne poilsis – kaip gali ilsėtis, kai už lango visas leistinas normas viršijantis triukšmas? Buvo tokių poilsiautojų, kurie per sezono atidarymo šventę viską metė ir išvažiavo, nes nepakėlė triukšmo“, – pasakojo svečių namų „Naglis“ šeimininkas Jurijus Kumpanas.

Daugiausia priekaištų pašnekovas turėjo vakare Nidos aikštėje vykusiam koncertui, esą dieną buvę folkloro renginiai kaip tik patraukė atvykėlių dėmesį. „Nida turi būti kamerinė. Čia visiškai kitoks kurortas ir negali būti jokių diskotekų iki išnaktų. Jei jos baigtųsi 23 valandą – dar būtų galima suprasti. Tačiau triukšmas tęsėsi ilgiausiai“, – pastebėjo J.Kumpanas.

Priekaištų jis turėjo ir kurorto atidarymo šventei „Sveika, Neringa!“. Jos metu esą kviesta propaguoti sveiką gyvenseną, bet aplinkinius vargino triukšmu. Anot J.Kumpano, reikia branginti klientus, kurie į Neringą vyksta ne dėl renginių, o dėl ramybės, unikalios gamtos.

Nuo ryto – aerobikos ritmu

Toje pačioje Naglių gatvėje įsikūrusio „Harmony Park Nida House“ atstovas Artūras Pitkauskas taip pat turėjo priekaištų kurorto sezono atidarymo šventei.

„Aerobikos užsiėmimai prie marių vyko nuo ryto. Nesustodama skambėjo ritminga muzika. Iš poilsiautojų teko išgirsti priekaištų, kad tokie renginiai turi vykti kokioje Palangoje, Šventojoje, galų gale Kaune ar Vilniuje, bet tik ne Nidoje. Nežinau, ar Nidai reikia diskotekų tipo renginių, artimų Palangai. Čia turėtų nidiškiai su vietos valdžia nutarti, kokią nori matyti Nidą. Man Nida – tarsi gintaro gabalėlis, savyje lyg tą muselę saugantis unikalumą. Jį ir reikia puoselėti“, – kalbėjo pašnekovas.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Festivalio akimirka
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Festivalio akimirka

Pats Kauno senamiestyje gyvenantis verslininkas niekada nesipiktino dėl triukšmo iš kavinių, naktinių klubų.

„Tačiau ar tai tinka Nidai – suabejočiau. Tačiau nemanau, kad reikia problemą spręsti drastiškai – imti ir užsidaryti. Juk svečių namai, kurie generuoja vietos ekonomiką, moka mokesčius, turi teisę dalyvauti ir kurorto valdyme. Manau, kad galima problemą išspręsti diskutuojant. Juk jei užsidarysime visi, kur miegos atvažiavę žmonės? Mašinose? Ar mums to reikia?“ – retoriškai klausė A.Pitkauskas.

Anot jo, Nidai tiktų klasikiniai, folkloro renginiai ir vargiai įsivaizduojami triukšmingi koncertai su trankia muzika.

„Reikia tylos? Galime užsukti!“

Joninių renginius organizavusio kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ vadovė Edita Lubickaitė tikino, kad vakarinė programa buvo derinama prie Nidos svečių poreikių. Vieną vakarą scenoje žiūrovai išvydo Saulių Petreikį, kitą – Aistę Smilgevičiūtę su grupe „Skylė“, grupes „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ bei „Kamanių šilelis“.

„Visi koncertai baigėsi 24 val. Iki šiol iš nieko jokių priekaištų negirdėjome. Visi buvo patenkinti. Dauguma į koncertą atėjo net su mažais vaikais. Sunkiai suvokiama, kad Nida galėtų gyventi be renginių. Tada sulauktume nusiskundimų, kad niekas nevyksta“, – pastebėjo E.Lubickaitė.

Neringos meras Darius Jasaitis, pats nedalyvavęs koncertuose, taip pat negirdėjo priekaištų. „Per Jonines – trumpiausia naktis, kažin ar svečiai norėjo eiti miegoti. Juk visada galima išlikti sąžiningiems ir apie būsimus renginius įspėti klientus. Gi visokių poilsiautojų būna: vieni nori tylos, kiti linksmybių. Jei sulauksime prašymų neberengti koncertų – gerai! Dar ir pinigų sutaupysime“, – emocingai kalbėjo D.Jasaitis.

Kiekvienam renginiui Neringoje sudaroma komisija: kultūros darbuotojai, valdininkai, pareigūnai ir Kuršių nerijos nacionalinio parko atstovai kartu sprendžia, koks bus renginys. „Viskas yra derinama. Visiems neįtiksi – vieni nori koncerto, kiti – galbūt ne. Vadovaujuosi principu, kad sprendžia dauguma“, – teigė Neringos meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius