Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno kūrybingumą patvirtino UNESCO – suteiktas dizaino miesto titulas

Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacija (UNESCO) ką tik papildė Kūrybinių miestų sąrašą. Greta įvairiose srityse pasižymėjusių pasaulio miestų buvo paskelbti ir 6 nauji Dizaino miestai, tarp kurių – Kaunas. Šis aukštas Laikinosios sostinės įvertinimas yra itin įspūdingas, nes UNESCO dizaino miestų sąraše iki šiol nebuvo nė vieno Rytų bei Vidurio Europos miesto, skelbia Pilotas.lt
Sniegas Lietuvoje
M.Žilinsko galerijos simbolis žiemą. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip praneša architektūros ir kultūros portalas Pilotas.lt, UNESCO Dizaino miestų pasaulinę šeimą ką tik papildė 6 nauji dizaino „broliai“ – Singapūras (Singapūras), Detroitas (JAV), Puebla (Meksika), Budapeštas (Vengrija), Bandungas (Indonezija) ir Kaunas (Lietuva).

Šią informaciją gruodžio viduryje paskelbė ir oficialus UNESCO tinklapis.

Dizaino miesto statuso nusipelnantys miestai turi atitikti UNESCO nustatytus kriterijus, kurie apima skirtingus dizaino pramonės aspektus – vertinamos nacionaliniu ar net tarptautiniu lygmeniu veikiančios dizaino mokyklos ir tyrimo centrai, dirbančios kūrėjų bei dizainerių grupės.

„Nuo pat Paryžiaus Pompidou meno centro ar bent Bilbao Guggenheimo muziejaus laikų akivaizdu, jog miesto patrauklumui bei sėkmei svarbu ne vien ekonominiai rodikliai ar industriniai pajėgumai.

Pažangiausi miestai pasaulio žemėlapyje vis labiau stengiasi išryškėti per kultūrą, kūrybą.

Tokia šiuolaikiškų miestų plėtros orientacija jų gyventojams bei svečiams neabejotinai garantuoja daugiau kultūrinių renginių, leidžia geriau atskleisti vietinį potencialą, į patį miestą pritraukia daugiau turistų bei išsilavinusių gyventojų“, – prieš metus rašė Pilotas.lt

Tuomet į Dizaino miestų sąrašą buvo priimti Bilbao, Dandis, Helsinkis, Kuritiba ir Turinas. Dabar garbingu UNESCO Kūrybinio miesto titulu gali didžiuotis ir Kaunas.

Dizaino miestai priklauso Kūrybinių miestų tinklui, kurį UNESCO įkūrė 2004-aisiais. Greta dizaino pastarajam tinklui priklauso miestai, UNESCO pagerbti už indėlį į literatūrą, meną, muziką, kiną ir gastronomiją.

UNESCO dizaino miestų programos tikslas – skatinti vietinių kūrybinių industrijų raidą bei stiprinti ryšius tarp šį statusą turinčių miestų, skatinti pasikeitimą turimais resursais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius