Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keliaujančių ir ragaujančių dėmesiui – pirmasis Lietuvoje GASTROliavimo gidas

10 skanių maršrutų po visą Lietuvą. Keliavimo ir ragavimo idėjos kiekvienam. Receptai iš skirtingų Lietuvos regionų – nuo prūsiškos žuvienės iki žydiškų ragelių, nuo „Žemaitijos ikrų“ iki žymiausio lietuviško deserto raguotinio. Taip visus keliaujančius po Lietuvą intriguoja Valstybinis turizmo departamentas, turizmo parodoje „Adventur 2017“ pristatantis pirmąjį Lietuvoje GASTROliavimo gidą.
GASTROliavimo gido viršelis
GASTROliavimo gido viršelis

„GASTROliuoti po Lietuvą – smagus terminas, netikėtai gimęs kuriant laidas „Keliauk ir ragauk! Lietuva” su Beata Nicholson. Juk vis daugiau turistų keliaudami ragauja ne tik įspūdžius, bet ir įvairių regionų patiekalus. Lietuva absoliučiai neatsilieka nuo pasaulinių turizmo tendencijų, kuriose dabar vyrauja būtent gastroturizmas. Į skanių maršrutų gidą sudėjome laidos kūrėjų surinktą medžiagą, nes TV laidų ciklas pranoko lūkesčius – jo žiūrimumo rodikliai triskart viršijo planuotus, kiekvieną laidą žiūrėjo apie ketvirtį milijono žiūrovų, jau nekalbant apie didžiulį susidomėjimą socialiniuose tinkluose. Padarėme išvadą, kad keliavimas ir ragavimas yra tas arkliukas, kuris mums gali padėti skatinti vietinį turizmą“, – iniciatyvą pristato Valstybinio turizmo departamento (toliau – VTD) vadovė Jurgita Kazlauskienė.

Lietuvos GASTROliavimo gidas bus platinamas kartu su šeštadieniniu dienraščio „Lietuvos rytas“ numeriu sausio 21 d., taip pat dalinamas VTD stende turizmo parodoje „ADVENTUR“. Vėliau į svetainę www.Lithuania.travel bus įkeltas skaitmeninis gidas.

Turizmo parodoje „ADVENTUR“ įrengtame VTD stende Nr. 3.21, kuris šiemet bus panašus į didžiulį avilį su koriais, bus galima ne tik gauti kulinarinių kelionių gidą po Lietuvą, bet ir pakeliauti po mūsų šalį su virtualios realybės akiniais, pasikonsultuoti su teisininkais dėl turistų teisių, sudalyvauti apklausoje „Kokio skonio yra Lietuva?“. Vaikai galės susitikti su planšetėje atgysiančiais jau pamėgtais po Lietuvą keliaujančiais personažais stumbriukais Pluke ir Feliksu.

Viso turizmo parodos savaitgalio metu VTD stende vyks interaktyvūs maisto gaminimo šou, kurių metu kiekvieną dieną bus pristatomi patiekalai su skirtingais lietuviškoje virtuvėje gerai žinomais produktais, išgyvenančiais renesansą:

Ilgąjį penktadienį, sausio 20 d., 12 val., 14 val. ir 18 val. patiekalus su kruopomis gamins ir lankytojus vaišins Alfas Ivanauskas; 16 val. – Vytaras Radzevičius;

Šeštadienį, sausio 21 d., patiekalus su silke 12 val. ir 16 val. gamins Alfas Ivanauskas; 14 val. – Gidonas Šapiro-Bilas;

Sekmadienį, sausio 22 d., patiekalus su burokėliais 12 val. gamins Beata Nicholson; 14 val. ir 16 val. – Alfas Ivanauskas.

Be to, 3 LITEXPO salėje „Paragauk Lietuvos“ skirtingų regionų kulinarines tradicijas pristatys ir degustuoti kvies daugybė Lietuvos miestų ir miestelių.

„Mes esame įpratę pirkti batus, drabužius pagal sezoną. Tačiau pamiršome ką reiškia ragaujant ar gaminant rinktis ingredientus pagal sezoną. O juk tai yra kelias į tvarumą, darnų turizmą, kurio galime siekti kiekvienas asmeniškai, kiekvieną dieną“, – primena J.Kazlauskienė, kviesdama į metų turizmo renginį – parodą „ADVENTUR 2017“.

Tarptautinė turizmo, kelionių ir aktyvaus laisvalaikio paroda „Adventur“ – sausio 20–22 dienomis Vilniuje, Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“. #ParagaukPasaulio #ParagaukLietuvos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius