Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionė per Lietuvą paspirtukais oficialiai pripažinta rekordine

Agentūra „Factum“ patvirtino, jog vasarą vykusi Tomo Augūno ir Gerimanto Statinio avantiūra pripažinta tolimiausia kelione paspirtukais per Lietuvą.

Riedėdami maršrutu Vilnius-Trakai-Birštonas-Prienai-Išlaužas-Garliava-Kaunas-Jurbarkas-Pagėgiai-Šilutė-Ventė-Nida-Klaipėda-Palanga jie per savaitę įveikė 447 km.

Į kelionę rugpjūčio 24-30 dienomis leidęsi du bičiuliai – paspirtukų sporto entuziastas Tomas Augūnas ir keliautojas bei žurnalistas Gerimantas Statinis – savo nuotykius pasakojo „Pasaulis kišenėje“ skaitytojams.

Šią savaitę išvysti įsimintiniausius kelionės momentus galėjo ir LRT laidos „Labas rytas“ žiūrovai. Reportažas pasirodė praėjus vos savaitei po to, kai paspirtukininkus pasiekė laukta žinia – agentūra „Factum“ jų kelionę pripažino rekordine ir jos dalyviams – G.Statiniui bei T.Augūnui – įteikė tai pažyminčius diplomus.

Pasak T.Augūno, oficialus pripažinimas jam nebuvo svarbus.

„Keliavau ne dėl rekordo, dėl savęs. Visada stengiausi skatinti lietuvius domėtis paspirtukais, nes tai – patogi ir ekologiška keliavimo priemonė“, – sakė T.Augūnas.

Savo galvoje jis jau turi pradinį kitų metų kelionės maršrutą: norėtų paspirtuku važiuoti iš Lietuvos per visą Latviją iki Estijos.

„Tai būtų maždaug 700 km pajūriu – ne smėliu, bet, kaip ir šiemet, keliais“, – pasakojo kelionių paspirtukais puoselėtojas. Į šią kelionę jis taip pat greičiausiai leisis ne vienas. Ar kartu keliaus ir G.Statinis, kol kas neaišku.

„Keliauti su Tomu buvo įdomu., tačiau kol kas negaliu sakyti nei „taip“, nei „ne“. Kelionės pradžioje buvo sunku, nes jis turi kur kas daugiau patirties, todėl nuskuosdavo į priekį.

Tačiau vėliau supratau, kad, kaip ir kalnuose, kiekvienas galime keliauti savo tempu ir dėl to nesipykti“, – pasakojo G.Statinis.

Asmeninė nuotr./Tomui Augūnui ir Gerimantui Statiniui skirtas diplomas
Asmeninė nuotr./Tomui Augūnui ir Gerimantui Statiniui skirtas diplomas

Prieš šią kelionę jis ant paspirtuko užlipo pirmą kartą. T.Augūnas paspirtuku važinėja beveik dešimt metų. Tačiau abiems ši kelionė paspirtukais buvo ilgiausia gyvenime. Prieš šią kelionę ant paspirtuko jis užlipo pirmą kartą.

„Žinoma, jei skaičiuotume visus kilometrus, kuriuos esu važiavęs paspirtuku mieste, išeitų nemažai.

Tačiau čia, kaip dviratininkams: yra tokių, kurie į darbą kasdien jais važinėja.

Tai jie greičiausiai pagal nuvažiuotus kilometrus jau visą pasaulį yra apvažiavę. Vis dėlto tai nėra tas pats, kas vientisa kelionė“, – kalbėjo pašnekovas.

Anot jo, paspirtukininkų gretos Lietuvoje, nors ir iš lėto, bet auga. „Štai vieną pirkėją sudominome tiesiog važiuodami su Gerimantu. Jis pamatė mus, apsuko mašiną ir sustojo pasikalbėti. O netrukus jau buvo mano parduotuvėje, kur įsigijo paspirtuką“, – džiaugėsi T.Augūnas. 

Vis dėlto lietuviai ilgoms kelionėms paspirtukais nesiryžta – ši transporto priemonė dažniausiai naudojama mieste. Tuo metu Europoje netrūksta keliautojų, kurie paspirtukais apvažiuoja net tokias, atrodytų, jiems nepritaikytas šalis kaip Islandija. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius