Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje turistus stebina „tuktukai“

Vos prieš mėnesį uostamiesčio gatvėmis pradėjusios važinėti transporto priemonės, vadinamos „tuktukais“, sulaukė didelio susidomėjimo. Tokio transporto jau panoro ir kiti šalies miestai.
Motorinė rikša, kitaip dar vadinama „tuktuku“
Motorinė rikša, kitaip dar vadinama „tuktuku“ / wikimedia.org nuotr.

Pirmą kartą taksi „tuktukus“ išvydę per jūros šventę, klaipėdiečiai ir miesto svečiai juos pamėgo iš karto. Žmonės ir fotografuojasi šalia jų, ir noriai jais važinėjasi.

„Tuktukų“ savininkas sako, kad idėja motorolerio pagrindu sukonstruotus taksi atvežti į Klaipėdą gimė prieš pusantrų metų, kai jis atostogavo Šri Lankoje. Atvira triračio motorolerio kabina Azijoje – labai patogus susisiekimo būdas karštomis vasaros dienomis.

„Bandėme išnagrinėti, kalbėtis su žmonėmis, rodėme nuotraukas, kad būtų įdomu tai ir Klaipėdoje. Iš savivaldybės sulaukėme labai didelio palaikymo – jie padėjo su visais leidimais, kad viskas vyktų greičiau. Kadangi buvo susidomėjimas, nutarėme surizikuoti ir pamėginti“, – pasakojo verslininkas Haroldas Dalangauskas.

Kol kas uostamiestyje rieda penki „tuktukai“. Dažniausiai – Smiltynėje, kur poilsiautojus veža iki jūros ar delfinariumo. Ateityje verslininkas žada atvežti ir daugiau „tuktukų“, tačiau rasti vairuotojų sezoniniam darbui – nėra lengva. O ir taksi vairuotojai nelabai patenkinti egzotiškų transporto priemonių draugija.

„Nesame tokie dideli automobiliai, kad galėtume paimti iš stoties su lagaminais ar panašiai. Mes esame daugiau orientuoti į turistus, tačiau taksistai į mus žiūri labai rimtai ir yra nusiteikę priešiškai. Mato konkurentus mumyse“, – teigė verslininkė Agnė Dalangauskienė.

Kelionė „tuktuku“, kuris gali pasiekti 70 kilometrų per valandą greitį, kainuoja nuo 50 centų iki vieno euro už kilometrą.

„Tuktukais“ susidomėjo ir Vilniaus bei Druskininkų verslininkai. Juos kurorto gatvėse norėtų matyti ir Neringos meras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius