Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Konkursas „Atrandu Lietuvą!“. Atraskime Lietuvą iš naujo

Pritariu nuomonei, kad norint kažką naujo pamatyti, nebūtina toli keliauti. Noriu pasidalinti mintimis apie įdomiai praleistą vieną gražią pavasario dieną.
Pauliankos dvaras
Pauliankos dvaras

Keliaukime pėsčiomis

Keliaukime pėsčiomi

Dar galite dalyvauti konkurse „Atrandu Lietuvą!“. Taisykles rasite čia.

Kartu  su vyru, pasiėmę šiaurietiško vaikščiojimo lazdas, sėdome į traukinį ( „Šiauliai – Rokiškis“)  ir iš Panevėžio išvykome į Radžiūnus. Nuo geležinkelio stotelės pasukome Lėvens upės link. Nuo Noriūnų iš tolo kelią parodys balta lyg gulbė Palėvenės bažnyčia. Būtinai užsukite į šią įspūdingą šv. Dominyko bažnyčią, apžiūrėkite išlikusius Dominikonų vienuolyno pastatus, Palėvenės kapinėse aplankykite lietuvių aktorės ir režisierės Unės Babickaitės-Graičiūnienės (JAV  tapusia Une Baye) kapą, gamtos prieglobstyje pasislėpusius Pauliankos dvaro likusius pastatus, pasigrožėkite vaizdais nuo Stirniškio piliakalnio.

Piliakalnis
Piliakalnis
Vaizdas nuo piliakalnio
Vaizdas nuo piliakalnio

Visą kelią nuo Palėvenės iki Pauliankos jus lydėtų nuostabūs vaizdai. Siūlau ir kitiems aplankyti šį vaizdingą Kupiškio rajono kampelį! O jei ko nors nerastumėte, jums visada padėtų vietiniai gyventojai. Ne veltui dainoje skamba, kad „kupiškėnai geri žmonės...“ .

U. Babickaitės kapas
U. Babickaitės kapa

Tokių  nuostabių gamtos vaizdų, architektūros paminklų tikrai yra ir šalia jūsų. Keliaukite po gimtąjį kraštą su šeima ar draugais ir  atraskite Lietuvą iš naujo.

Palėvenės bažnyčia
Palėvenės bažnyčia

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius