Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mažąja Venecija vadinamame Mingės kaime praūžė laivų ir burlaivių paradas

Paskutinį birželio šeštadienį visi laivininkai, Nemuno deltos gyventojai ir svečiai rinkosi į šventę Mingės kaime, kuris dar vadinamas mažąja Lietuvos Venecija. Čia vyko laivų ir burlaivių paradas „Mingės flotilė 2015“.
Mažojoje Venecijoje praūžė laivų ir burlaivių paradas
Mažojoje Venecijoje praūžė laivų ir burlaivių paradas
Temos: 3 Mingė Nemunas Rusnė

Susirinkusieji nuo pylimų ar iš katerių galėjo stebėti ir patys dalyvauti laivų ir burlaivių vilkstinėje, gražiausių laivų rinkimuose. Šio renginio organizatorius –  Mingės kaimo bendruomenė.

Atvažiavę į Mingę nė vienas nesigaili

Šilutės rajone, Minijos upės žemupyje įsitaisęs Minijos kaimelis, labiau žinomas Mingės vardu, rašytiniuose šaltiniuose pirmą kartą paminėtas 1540 m.

Vaizdingame Nemuno deltos regioniniame parke esantis kaimelis unikalus ir tuo, kad upė, burianti žvejus, čia atstoja gatvę, tačiau jos taip lengvai nepereisi – tilto nėra. Vietiniai gyventojai į kitą krantą iriasi valtelėmis ar persikelia vandens dviračiais. Ir dėl šios priežasties, ir dėl gražaus gamtovaizdžio Mingės kaimą vietiniai vadina mažąja Lietuvos Venecija.

Nieko keisto, kad būtent čia prieš pat Jonines vyksta tradicinis laivų ir burlaivių paradas. 

Birželio 20-osios popietę didžiulė  laivų ir burlaivių vilkstinė pajudėjo Minijos upe aukštyn. Apsisukusi  laivų rikiuotė plojimais ir sveikinimais palydėta Kuršių marių link. Prie Uostadvario Atmatoje susijungė su kitais laivais, atplaukusiais nuo Rusnės. Atmatos žiotyse pagerbti žuvusieji  mariose.

Minijos kaimo prieplaukoje tuo metu vyko mugė. Joje ir sodybose visų laukė  vaišės ir, žinoma, žuvienė. Šventę užbaigė koncertas ir fejerverkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius