Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujovės Neringoje: poilsiautojus vėžins tuktukai, kursuos autobusas ir keltas

Neringoje poilsiautojų jau laukia neįprastos transporto priemonės – tuktukai. Jie pramogautojus pasiryžę vėžinti, kur jie benorėtų – į restoraną, prie jūros ar tiesiog po miestą. Kuršių nerijoje šį sezoną transporto naujienų kaip niekad daug – reguliariu maršrutu keleivius vėžins ir autobusas, bus galima išsinuomoti motorolerį, o panorėjus ir keltu nuplaukti į Dreverną.
Neringoje nuo šio sezono poilsiautojus vėžins tuktukai.
Neringoje nuo šio sezono poilsiautojus vėžins tuktukai. / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

Šį savaitgalį Neringa skelbs vasaros sezono atidarymą. Jo metu Neringoje poilsiautojų jau lauks egzotiškos transporto priemonės, vadinamieji tuktukai. Savo paslaugas Nidoje siūlys dvi įmonės, viena jų įsigijusi elektrinius, kita degalais varomus tuktukus.

Bendrovės „Hagtransa“ savininkas Haroldas Dalangauskas pirmąsias keliones tuktukais praėjusią vasarą pasiūlė Klaipėdoje, o šiemet nusprendė atkeliauti ir į Kuršių neriją.

Juose yra taksometras, jungi ir važiuoji. Įsėdimas – du eurai, kilometras – euras, – sakė verslininkas.

„Nidoje bus trys, jei viskas gerai, dar du atvarysim iš Klaipėdos. Per Jūros šventę visi penki dirbs Klaipėdoje. Žiūrėsime pagal šventes, pagal žmonių skaičių“, – sakė H.Dalangauskas. – Juose yra taksometras, jungi ir važiuoji. Įsėdimas – du eurai, kilometras – euras. Gale sutelpa trys žmonės arba du suaugę su vaikais“.

Ant tuktukų užklijuoti iškvietimo telefonai, „pasigauti“ šią transporto priemonę bus galima ir mobiliosios aplikacijos „Taxify“ pagalba.

J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Neringoje šią vasarą bus galima išsinuomoti motorolerį.
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Neringoje šią vasarą bus galima važinėti tuktukais.

Jei gerais seksis, savininkas pasiryžęs tuktukų parką pagausinti, tačiau neslepia, jog užsakyti juos iš italų vienas vargas.

„Parašai laiškus, o atsakymo lauki tris mėnesius. Šiuos pirkome per vokiečių distributorius, pusantrų metų laukiau, kol pirmieji atplaukė į Klaipėdą“, – pasakojo verslininkas. Kiek kainuoja viena tokia transporto priemonė, H.Dalangauskas nebuvo linkęs atskleisti, tačiau užsiminė, jog kaina siekia iki 10 tūkstančių eurų.

Vėžins elektriniais tuktukais

Bendrovė „Etripas“ Kuršių nerijos poilsiautojus vėžins erdviais septynviečiais elektriniais tuktukais. Jų Nidos gatvėmis važinės du.

„Kaina priklausys nuo atstumo. Daugiausiai ketiname važiuoti iš centro prie jūros, suaugusiam kainuos du eurus, vaikams – eurą. Dirbsime ir pagal iškvietimą – iš viešbučio iki centro ar į paplūdimį, kilometro kaina nuo 0,50 ct, – pasakojo bendrovės atstovas Mindaugas Žurkauskas. – Norime, kad žmonės jaustų komfortą, pailsėtų, važiuotų be triukšmo, kvapo. Investuojame į žmogaus poilsį“.

J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Mindaugas Žurkauskas
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Mindaugas Žurkauskas

M.Žurkauskas atskleidė, jog vienas toks iš Olandijos atkeliavęs tuktukas atsiėjo 25 tūkstančius eurų. Anot jo, tokių tuktukų nėra visame Pabaltijyje.

Galvos skausmo sukėlė jų registracija. Darbų sūkuryje vyrams padėjusi Karina Undžytė teigė, jog buvę itin sudėtinga gauti numerius, draudimus.

„Nėra patirties su jų atvežimais, draudimais, Lietuvai reikia padirbėti dar daug, nes įkurti tokį verslą labai sunku“, – sakė K.Undžytė.

Dar vienas šios bendrovės tuktukas paslaugas teiks Klaipėdoje. Juo ketinama vėžinti kruizinių laivų turistus ir siūlyti nuo valandos iki trijų valandų trukmės pažintines ekskursijas. Praėjusią savaitę jau pavėžinti pirmieji poilsiautojai.

„Valandos pažintinė kelionė kainuoja 10 eurų žmogui, apžiūrint senamiestį, „Meridianą“. 20 Eur kainuoja ekskursija plius apsilankymas lietuviškame restorane su lietuvišku maistu. Trijų valandų kelionė, į kurią įeina ekskursija, maistas ir kelionė į „Akropolį“ – 28 eurai“, – pasakojo K.Undžytė.

J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Neringoje nuo šio sezono poilsiautojus vėžins tuktukai.
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Neringoje nuo šio sezono poilsiautojus vėžins tuktukai.

Siūlys motorolerių nuomą

Neringos poilsiautojai šią vasarą galės išbandyti ir motorolerių nuomą. Dienai tokia paslauga kainuos 35 eurus, porai valandų – 20 eurų. Norintys išsinuomoti turės palikti ir užstatą.

„Žiūrėsime, ar pasiteisins šį sezoną, rudenį spręsime, ar buvo įdomu, ar prigis Neringai, tuomet būtų galima didinti jų skaičių, – sakė pirmasis „Vespa“ motorolerį į Kuršių neriją atsivežęs nidiškis Aurimas Laukys. – Mintis, kad judėjime būtų kuo mažiau automobilių, rinkimės alternatyvą – dviratį, motorolerį, išspręsim parkavimo problemas. Žinote, koks judėjimas vasarą Nidoje, norisi, kad automobilių būtų kuo mažiau. Mūsų tikslas nėra užsidirbti. Norime sudominti, skatinti judėti, būti be automobilio. Nesakau, kad rinkitės „Vespa“. Tiesiog pakeiskit mastymą“.

J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Neringoje šią vasarą bus galima išsinuomoti motorolerį.
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Neringoje šią vasarą bus galima išsinuomoti motorolerį.

Neringoje yra įsikūręs motorolerių klubas, vienijantis 17 narių. Tarp jų yra ir meras Darius Jasaitis. Mintis nuomoti motorolerius kilo sulaukiant užklausų, kodėl Nidoje nėra galimybės pasivėžinti tokiomis transporto priemonėmis. Motorolerių nuomos punktas bus įsikūręs Naglių gatvėje 27.

Kursuos autobusas

Po kelių metų pertraukos Neringoje ir vėl veiks reguliaraus susisiekimo maršrutas, kuriuo keleiviai bus vežiojami po Nidos gyvenvietę. Neringos savivaldybė skelbė konkursą vežėjui parinkti, paslaugų teikimo sutartis pasirašyta su jo laimėtoju, bendrove „Passenger Ground Services“.

Pagal šią sutartį, vežėjas trejus metus teiks keleivių vežimo paslaugas – veš keleivius Neringos savivaldybės tarybos patvirtinta trasa ir aptarnaus keleivius tam tikrose stotelėse. Maršruto pagalba bus apjungta Nidos centrinė dalis su pajūriu ir atokiausia gyvenvietės dalimi – Purvyne. Nustatyta kaina – ne daugiau 2 eurų. Planuojama, kad autobusiukas Nidoje kursuos kas 15 minučių.

Plauks keltas

Nuo birželio 4 dienos pradedami vykdyti reguliarūs reisai Dreverna-Juodkrantė-Dreverna. Keleivinis keltas „Gilija“ iš Drevernos į Juodkrantę turistus plukdys du kartus per dieną – 9.30 ir 18.00 valandomis, o iš Juodkrantės į Dreverną – 10.10 ir 18.40 val.

Kelto bilietas į vieną pusę suaugusiam asmeniui kainuos 3 Eur, vaikai iki 7 metų keliami nemokamai, o nuo 7 iki 12 metų už 1,5 Eur. Senjorams ir neįgaliesiems bus taikoma 50 proc. nuolaida.

Dviračius ir gyvūnus keleiviai galės pasiimti su savimi nemokamai. Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro tinklapyje www.klaipedosrajonas.lt bus galima įsigyti e-bilietus, taip pat bilietai bus parduodami kelte, Drevernos mažųjų laivų uoste bei Klaipėdos rajono turizmo informacijos centro filiale J.Gižo etnografinėje sodyboje.

Iš Drevernos į Juodkrantę visai dienai persikėlę turistai galės aplankyti Raganų kalną – tautodailės skulptūrų parką, Lietuvos dailės muziejaus Miniatiūrų muziejų, Vėtrungių galeriją, pasivaikščioti gražiai sutvarkyta marių krantine bei nueiti iki Baltijos jūros, arba dviračių taku nuvykti iki Nidos.

Iš Juodkrantės į Dreverną persikėlusiems turistams Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras rekomenduoja užsisakyti edukacinę programą „Žuvies kelias“ (trukmė 4 val.), 1 valandos edukacinę programą „Gintaro paslaptys“ ar kitas J.Gižo etnografinėje sodyboje organizuojamas edukacines programas.

Norintys aktyviai praleisti dieną, gali dviračiu nuvažiuoti į buriuotojų jėgos aitvarais meką – Svencelę, kur galės mokytis kaituoti ar praleisti laiką vandenlenčių parke.

Drevernos mažųjų laivų uoste yra galimybė išsinuomoti baidares arba 10 vietų kanojas ir Drevernos upe išplaukti apžiūrėti karaliaus Vilhelmo kanalą. Aplankę naująjį, prieš metus pastatytą, Drevernos apžvalgos bokštą, iš 15 metrų aukščio galės pasigrožėti Kuršių nerijos pasididžiavimu – Naglių gamtiniu rezervatu. Klaipėdos rajono turizmo informacijos centras vasaros sezonui rengia ir kitus specialius pasiūlymus ir maršrutus Kuršių marių pakrantėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius