-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįgaliems Neringos svečiams – unikalus įrenginys pasiekti jūrą

Pasiekti jūrą ir net joje išsimaudyti, nepaisant to, kad esi neįgalus – tokią svajonę galima išpildyti Neringoje. Čia jau antrą sezoną neįgalieji gali pasinaudoti unikalia transporto priemone – vežimėliu, puikiai riedančiu per smėlį ir išsilaikančiu ant vandens.
Centriniame paplūdimyje neįgalieji gali pasinaudoti specialiu įrenginiu, kuriuo galima pasiekti jūrą ir išsimaudyti.
Centriniame paplūdimyje neįgalieji gali pasinaudoti specialiu įrenginiu, kuriuo galima pasiekti jūrą ir išsimaudyti. / J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr.

„Pernai įsigijome, bet panaudoti teko tik keletą kartų, gal žinomumo trūko“, – sako bendrovės „Neringos komunalininkas“ direktoriaus pavaduotojas Artūras Vičiūnas.

Specialią transporto priemonę galima rasti prie Centrinės gelbėjimo stoties. Norintys ja pasinaudoti tiesiog turi paprašyti gelbėtojų, kurie esant būtinybei gali padėti pasiekti jūrą ir išsimaudyti.

Paplūdimyje ties centrine gelbėjimo stotimi yra nusileidimo takas neįgaliesiems, netrukus čia bus nutiestas ir medinis takelis iki pat vandens, tačiau šia transporto priemone jūrą galima pasiekti ir smėliu. Tai padaryti padeda dideli neįgaliesiems skirto vežimėlio ratai. Įvažiavus į vandenį ši priemonė tarsi laivelis laikosi ant vandens, tad galima pasipliuškenti ir atsigaivinti karštą vasaros dieną.

J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Centriniame paplūdimyje neįgalieji gali pasinaudoti specialiu įrenginiu, kuriuo galima pasiekti jūrą ir išsimaudyti.
J.Andriejauskaitės/15min.lt nuotr./Centriniame paplūdimyje neįgalieji gali pasinaudoti specialiu įrenginiu, kuriuo galima pasiekti jūrą ir išsimaudyti.

Neringos savivaldybė tokią transporto priemonę nusprendė įsigyti patirties pasisėmusi iš latvių. Nuvykę į Ventspilį specialistai kartu su judėjimo negalią turinčia nidiške apžiūrėjo ir išbandė šį įrenginį. Neįgaliesiems palankiai įvertinus tokią transporto priemonę savivaldybė skyrė lėšų jai įsigyti. Vežimėlio kaina siekia apie 3 tūkstančius eurų.

Anot Neringos savivaldybės atstovės Sandros Vaišvilaitės, Kuršių nerijoje apsilanko iš tiesų nemažai neįgaliųjų, sėdinčių rateliuose. Tikimasi, kad sužinoję apie šią galimybę jie išbandys naują įrenginį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius