Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nemokamose karių ekskursijose – patarimai, kaip stabdyti rusų tankus

Parako karštuosiuose pasaulio taškuose uostę Lietuvos kariai tikina, kad mūšių įkarštyje dažniausiai nukenčia civiliai gyventojai, o ne profesionalūs kariai. Todėl Rusijos agresijos akivaizdoje gyventojus būtina išmokyti atpažinti pagrindines grėsmes ir supažindinti su galimomis pasipriešinimo formomis.
Karių ekskursija
Karių ekskursija / Miškiniai.lt nuotr.

Vienas iš asociacijos Miškiniai.lt įkūrėjų, atsargos karininkas Darius Antanaitis neabejoja, kad jo kolegų karių mokymai ir pasakojimai ne tik naudingi, bet ir reikalingi.

Tai aiškiai parodė patys gyventojai, gausiai susirinkę į dvi nemokamas karių vestas ekskursijas. 

„Savaitgalį spaudžiant šaltukui geriausiu atveju tikėjomės sulaukti 30-ies žmonių. Tačiau pasiklausyti karių susirinko kelis kartus daugiau – 100-200 žmonių.

Akivaizdu, kad lietuviai ima suprasti, jog valstybės saugumas ir pasirengimas atremti grėsmes yra ne tik kariuomenės, bet ir jų pačių reikalas.

Akivaizdu, kad lietuviai ima suprasti, jog valstybės saugumas ir pasirengimas atremti grėsmes yra ne tik kariuomenės, bet ir jų pačių reikalas.

Aktyvūs žmonės prisiima atsakomybę už savo laisvę“, – didėjančiu visuomenės sąmoningumu neabejoja D.Antanaitis.

Nemokamose paskaitose kariai aiškino, kaip elgtis pirmosiomis karo akimirkos, taip pat pademonstravo karinę techniką, kurią šiandien naudoja Lietuvos ir Rusijos kariuomenės.

Miškiniai.lt nuotr./Ekskursija
Miškiniai.lt nuotr./Ekskursija

„Jei karo atveju žmonės pasirinktų ne bėgti, o priešintis, jiems reikia žinoti, kaip tai teisingai padaryti.

Jei karo atveju žmonės pasirinktų ne bėgti, o priešintis, jiems reikia žinoti, kaip tai teisingai padaryti.

Tarkime, kiekviena technika, net ir labai šarvuota, vis tiek turi silpnųjų vietų. O diversiją surengti galima net ir pasitelkus buityje naudojamas priemones, pavyzdžiui, chemikalus“, – per savaitgalį Vilniuje vykusią ekskursiją sakė Afganistane ir Irake tarnavęs atsargos karininkas.

D.Antanaičio teigimu, savanoriškai atremti grėsmes ruoštis gali visi piliečiai, nepriklausomai nuo to, kokia jų sveikata, ar turi laisvo laiko prisijungti prie Šaulių sąjungos.

„Valia priešintis – stipriausias ginklas atremti agresoriaus priemones. Pasirengusi tauta yra saugi tauta“, – aiškina asociacijos Miškiniai.lt įkūrėjas.

Profesinionalūs kariai rengia ne tik ekskursijas. Vasarą organizuojami išgyvenimo kursai šeimoms, taktinės pratybos vyrams, kurie negali tarnauti kariuomenėje, tačiau, reikalui esant, stotų ginti tėvynės.

Nemokamos ekskursijos, kuriose kariai pasakoja svarbiausius dalykus apie galimą karinę situaciją Lietuvoje, rengiamos Karo technikos muziejuje Vilniuje. Visa informacija apie būsimus renginius skelbiama jų feisbuko puslapyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius