Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paplūdimiuose pririnkta per 100 tonų gaišenų, poilsiautojai vis tiek skundėsi smarve

Į Šventąją suvažiavę poilsiautojai savaitgalį skundėsi nepakeliama smarve paplūdimiuose. Pliažus tvarkantys prižiūrėtojai tikina dar iki ilgojo savaitgalio išvežę per 100 tonų žuvų ir grambuolių gaišenų.
15min.lt skaitytoja Laura šeštadienį Šventosios paplūdimyje užfiksavo nemalonų vaizdą.
15min.lt skaitytoja Laura šeštadienį Šventosios paplūdimyje užfiksavo nemalonų vaizdą. / 15min skaitytojos nuotr.

Šventojoje savaitgalį vasarojusi Laura pasipiktino pajūryje radusi krūvas pūvančių negyvų žuvų.

„Vaizdas ir kvapas pasibjaurėtinas, o svečiai iš užsienio apskritai pasibaisėję, kaip miesto teritorijoje esantys paplūdimiai gali būti visiškai netvarkomi“, – teigė Laura, šeštadienį užfiksavusi netvarkytus paplūdimius Šventojoje.

Vaizdas ir kvapas pasibjaurėtinas, o svečiai iš užsienio apskritai pasibaisėję, kaip miesto teritorijoje esantys paplūdimiai gali būti visiškai netvarkomi.

Tuo tarpu pajūrio ruožą nuo Nemirsetos iki Šventosios tvarkantys „Palangos komunalinio ūkio“ darbuotojai tikino paplūdimius dar ketvirtadienį paruošę poilsiautojų apgulčiai.

„Intensyviai dirbome keturias dienas. Nuo pat pirmadienio vežėme vabalų ir žuvų gaišenas. Iš viso išvežėme daugiau nei 100 tonų. Daugiausiai gaišenų buvo Šventosios teritorijoje. Savaitgalį jų galėjo būti vos viena kita. Tai tikrai nėra tragedija. Štai ir šį rytą Šventosios paplūdimyje nuėjau 4 kilometrus ir radau 10 kritusių žuvų“, – pasakojo įmonės „Palangos komunalinis ūkis“ vadovas Konstantinas Skierus.

15min.lt skaitytojos nuotr./Šventojoje poilsiautojai užfiksavo nemalonų vaizdą.
15min.lt skaitytojos nuotr./Šventojoje poilsiautojai užfiksavo nemalonų vaizdą.

Pats K.Skierus paplūdimius tikrino visus savaitgalio rytus.

„Komunalininkai tvarkyti paplūdimius pradeda apie 4 val. ryto. Nes per tokius karščius jau 8 valandą vargiai pavyksta įvažiuoti į pliažus – jau renkasi poilsiautojai“, – aiškino K.Skierus.

„Palangos komunalinio ūkio“ vadovas tikino, kad paplūdimiuose, vos išaušus, daugiau nei kritusių žuvų galima rasti butelius renkančių benamių.

„Šiemet, kai pradėta supirkti ir plastikinius butelius, pastebėjome, kad surenkame kone 30 proc. mažiau atliekų. Atliekų sumažėjo ir mieste. Pats ankstyvą rytą mačiau, kokius maišus išneša vadinamieji „sanitarai“, – teigė pašnekovas. Po nakties iš paplūdimių savaitgalį išvežta po 1,5-2 priekabos šiukšlių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius