-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pavasarį Medžių lajų takas dirbs ilgiau

Itin daug lankytojų praėjusiais metais sulaukęs Medžių lajų takas Anykščių regioniniame parke nepraranda populiarumo ir šiemet.
Medžių lajų tako apžvalgos bokštas
Medžių lajų tako apžvalgos bokštas / Anykščių regioninio parko direkcijos nuotr.

Daugybė žmonių į jį plūdo ilgąjį Velykų savaitgalį. Tačiau jų laukė nusivylimas, nes patekti į Medžių lajų taką pirmąją Velykų dieną (sekmadienį) nebuvo galima: turistinis objektas nedirbo.

Anykščių regioninio parko direkcijos nuotr./Medžių lajų takas
Anykščių regioninio parko direkcijos nuotr./Medžių lajų takas

Anykščių regioninio parko direkcija, administruojanti šį lankomą objektą, dar kartą nori priminti lankytojams, kada jį galima lankyti, rašoma pranešime.

Medžių lajų tako kompleksas dirba turizmo sezono metu (nuo balandžio 1 d. iki spalio 31 d.) kasdien nuo 9 iki 20 val. (paskutiniai lankytojai įleidžiami 19:00 val.). Ne turizmo sezono metu (nuo lapkričio 1 d. iki kovo 31 d.) dirba kasdien nuo 9 iki 17 val. (paskutiniai lankytojai įleidžiami 16 val.). Kompleksas nedirba pirmąją Velykų ir pirmąją Kalėdų bei sausio 1 dienomis.

Anykščių regioninio parko direkcijos nuotr./Medžių lajų takas
Anykščių regioninio parko direkcijos nuotr./Medžių lajų takas

Medžių lajų taką prižiūri Anykščių regioninio parko direkcija, užtikrindama, kad lankomas objektas nebūtų nuniokotas, kad nesusidarytų per didelis žmonių srautas.

Esant blogoms oro sąlygoms – apledėjimams, stipriam vėjui – lajų takas irgi gali būti uždaromas ir neleidžiama kopti į apžvalgos bokštą. Direkcijos darbuotojai reguliuoja neįgaliųjų keltuvo darbą, kurio apkrovos yra ribotos.

Lankytojų dėmesiui
Anykščių regioninio parko direkcijos nuotr./Lankytojų dėmesiui – įspėjimai, ko negalima daryti Medžių lajų take

Lankytojai turėtų žinoti, kad esant neigiamai oro temperatūrai neįgaliųjų keltuvai nedirba. Medžių lajų takas reikalauja nuolatinės priežiūros.

Kviečiame unikaliame Medžių lajų take lankytis visais metų laikais, darbo dienomis ir savaitgaliais, bet tik nustatytomis darbo valandomis ir išskyrus trejetą dienų metuose, kai minimos itin svarbios šeimos šventės, nurodoma pranešime.

Medžių lajų tako lankymas nemokamas, tačiau siūlome įsigyti Anykščių regioninio parko lankytojo bilietą ir taip prisidėti ne tik prie Medžių lajų tako komplekso, bet ir kitų lankomų parko objektų išlaikymo.

Penkias dienas Anykščių regioniniame parke galiojantis lankytojo bilietas kainuoja 1 eurą. Savanoriškas lankytojo bilietas į saugomas teritorijas – tai galimybė prisidėti prie mūsų unikalios gamtos puoselėjimo ir išsaugojimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius